Окръжен съд – Русе одобри споразумение, постигнато от държавното обвинение

...
Окръжен съд – Русе одобри споразумение, постигнато от държавното обвинение
Коментари Харесай

16 месеца лишаване от свобода и 2500 лв. глоба за наркоразпространение

Окръжен съд – Русе утвърди съглашение, реализирано от държавното обвиняване и бранителя на П. Р., с което на последния се постанова наказване отнемане от независимост за период от 1 година и 4 месеца при първичен общ режим и санкция в размер на 2500 лева

Обвиняемият е на 34 години, от гр. Русе, наказан условно през м.март 2022 година за държане на 1,29 грама метамфитамин.

Съгласно съглашението, същият се признава за отговорен в това, че в интервала м. септември 2022 год. – 11.10.2022 год., в гр. Русе, в изискванията на продължавано закононарушение – на четири пъти, без съответно позволение придобил и държал за разпространяване високорискови наркотични субстанции с общо тегло 264,112 грама на обща стойност 5 477,93 лв.. Наркотиците били 4 типа – коноп, MDMA, метамфитамин, както и метамфетамин и диметилсулфон. Установено било, че на 10.10.2022 година П. Р. популяризирал посредством продажба две дози метамфитамин на Г. М.

При осъществяването на наказването 1 година и 4 месеца отнемане от независимост е приспаднато времето, през което обвиненият е бил арестуван, считано от 13.10.2022 година до одобрение на съглашението. Иззетите от лицето наркотични субстанции, 6 електронни везни, 3 железни гриндери, 3 мобилни телефона, 1 таблет и 830 лева са отнети в интерес на страната.

Споразумението има последствията на влезнала в действие присъда.

Това действие П. Р. е направил в изпитателния период на миналогодишното наказание. Съгласно наредбата на чл.68, ал.1 от Наказателен кодекс, в случай че до приключване на избрания от съда изпитателен период наказаният извърши друго съзнателно закононарушение от общ темперамент, той изтърпява и отсроченото наказване. Предвид това, съдът с определение приведе в осъществяване и наказването по миналата присъда в размер на 4 месеца отнемане от независимост, което да се изтърпи настрана също при първичен общ режим.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР