Окръжен съд – Ловеч уважи искането на Окръжна прокуратура –

...
Окръжен съд – Ловеч уважи искането на Окръжна прокуратура –
Коментари Харесай

Обвиненият за убийството на майка си в Ловеч отрича да има пръст в деянието

Окръжен съд – Ловеч почете настояването на Окръжна прокуратура – Ловеч за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на 19-годишен юноша, упрекнат за убийството на майка си. Той твърди, че е почтен, осведоми Окръжен съд - Ловеч.

В днешното съвещание представителят на държавното обвиняване уточни, че, въпреки и в начален стадий на следствието, може да се направи обосновано съмнение, че арестуваният е направил закононарушението, за което е упрекнат. А то е тежко, с висока социална заплаха и плануваното в закона наказване е над 15 година отнемане от независимост.

Според прокурора обстоятелствата по досъдебното произвеждане сочат, че обвиненият е укривал случилото се, затруднил е следствието и е допустимо да извърши закононарушение, в случай че му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.

Служебният бранител на обвинения съобщи, че фактически е минал дълъг интервал от време в укриване на действието, само че изясни това с нерешителност и терзания от страна на подзащитния ѝ. Освен това той не е осъждан, има непрекъснат адрес и е спомогнал за разкриването на истината. Затова изиска мярка за неотклонение " домакински арест ".

По време на съвещанието обвиненият съобщи, че е почтен и се причисли към настояването на служебния си бранител за налагане на по-лека мярка за неотклонение.

След като прегледа събраните все още доказателства, съдът одобри, че младежът е съпричастен към закононарушението, за което е упрекнат. Не бяха показани доказателства, че той има непрекъснат адрес, което сочи за действителна заплаха да се укрие или да извърши закононарушение.

Чистото му правосъдно минало не трансформира тези обстоятелства, одобри съдът и наложи най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Определението може да бъде обжалвано в тридневен период от през днешния ден. Ако постъпи частна тъжба или митинг, делото в Апелативен съд – Велико Търново ще бъде на 11 май от 10 ч.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР