Окончателно - минималната пенсия става 467 лева от 1 юли.

...
Окончателно - минималната пенсия става 467 лева от 1 юли.
Коментари Харесай

„Ремонт“ на бюджета: Ето как ще се увеличат пенсиите


Окончателно - минималната пенсия става 467 лв. от 1 юли. Това взеха решение депутатите в актуализацията на бюджета за Държавното публично обезпечаване.

С 10% се усилват пенсиите от 1 юли, а към тях се прибавя Коронавирус добавката от 60 лева Така общо стават 467 лева

Променя се и таванът на пенсиите - 2000 лева, а от първи октомври ще нарасне до 3400 лева

Депутатите утвърдиха и бюджета на Здравната каса. Заложени са 62 милиона лв. повече.



От тях - 45 милиона са за болнична помощ, а 14 млн. - за Фонда за лекуване на деца. С 10% се усилват заплатите за чиновниците на НЗОК.

Ремонтът на държавната хазна продължава и в този час, на второ четене в комисия е централният бюджет.

След 4-часов спор депутатите поддържаха нарастването на минималната пенсии на 467 лева Единствено ръководителят на Движение за права и свободи беше срещу, тъй като партията му предложи да са с 14 лева повече. Стигна се до изостряне на тона в залата. „ Това, което се предлага за увеличение на пенсиите ще коства 1 милиарда, а 2025 година ще бъде 4 милиарда Срещу тези разноски няма никакви доходи. Или би трябвало да се усилят налозите, или да се вземат заеми “, сподели Деница Сачева от ГЕРБ.

„ Разходете се и разговаряйте с пенсионерите. Това е мярка предстояща от пенсионерите, която е трябвало да получат. Всеки ще получи нарастване, в случай че формулата му даде “, сподели Искрен Арабаджиев от „ Продължаваме промяната “.

Депутатите си размениха и взаимни обвинявания за какво е занимателен бюджетът и рискува ли се по този начин по-високите пенсии да не се заплащат от идващия месец.

С поддръжката на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ депутатите утвърдиха предлагането на „ Възраждане “ за спомагателни пари за бюджета на НЗОК.

Бюджетният маратон продължи в отрасловата комисия, където на второ четене усилиха лимита на държавния дълг до 10.3 милиарда лева

Депутатите взеха решение още в случай че има икономии до 5,5 млн лв. да бъдат употребени за увеличение на заплатите в Националния застрахователен институт.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР