Около стотина души излязоха на протест, скандирайки Българи, татари и

...
Около стотина души излязоха на протест, скандирайки Българи, татари и
Коментари Харесай

Българи, татари и фашисти: Протест в Охрид срещу откриване на български клуб

Около стотина души излязоха на митинг, скандирайки " Българи, татари и фашисти " пред постройката, в която публично беше открит българският клуб " Цар Борис Трети " в Охрид. По стената на зданието бяха хвърляни и яйца.

Част от протестиращите издигнаха плакати с надписи против България и апели против Европейския съюз, който поддържа " фашистките претенции на България ". Протестът беше публично подсилен персонално от водача на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който прикани за " всеобщо присъединяване в митинга против откриването на българския клуб Цар Борис Трети ". Към това се причисли и проруската групировка " Левица " на Димитър Апасиев.

Мицкоски и Апасиев бяха главните уредници на митингите против предлагането на Франция за започване на договаряния за участие на РСМ в Европейски Съюз това лято. По време на митингите имаше вулгарни и обидни квалификации както против България, по този начин и към целия Европейски Съюз и изключително към Франция.

Миналата седмица на футболния мач в Скопие сред представителите на България и РСМ беше освиркван българският химн, а от трибуните се чуха обидни викания против прилежащата ни страна.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР