Около милион жители на Лос Анджелис може да загинат, ако

...
Около милион жители на Лос Анджелис може да загинат, ако
Коментари Харесай

Ако КНДР удари Лос Анджелис, ще има 1 млн. жертви

Около милион поданици на Лос Анджелис може да загинат, в случай че Корейската народнодемократична република (КНДР) удари американския град на Тихия океан, написа изданието "Нешънъл интерест ".

Експерти пресметнаха какъв брой жертви ще има, че в случай че азиатската комунистическа страна изстреля ракетата "Хвасон 15 ", за която Пхенян твърди, че може да доближи континенталната територия на Съединени американски щати и да носи нуклеарна бойна глава. "В случай че оръжието порази Града на ангелите радиацията и взривната вълна ще лишават живота на почти 482 000 души. Още към 512 000 души ще загинат от вторични фактори (разрушения, болести, провокирани от радиация, инфектирани вода и храни и т.н) ", споделят още експертите пред медията. Те допълват, че при възможен удар на "Хвасон 15 " Лос Анджелис може да загуби близо 30 % от популацията си.

Северна Корея на 28 ноември извърши следващото си тестване на ракета с отдалечен обхват на деяние. Пхенян твърди, че оръжието може да стигне до американска територия и не може да бъде прихванато от системи за противоракетна защита (ПРО).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР