Около хиляда руснаци протестираха под проливен дъжд в Москва срещу

...
Около хиляда руснаци протестираха под проливен дъжд в Москва срещу
Коментари Харесай

Около хиляда души протестираха в Москва, най-малко 8 бяха арестувани

Около хиляда руснаци стачкуваха под пороен дъжд в Москва против усилването на контрола и рестриктивните мерки в интернет, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Най-малко осем души са задържани. Демонстрантите размахваха табели с надписи като "Русия ще е свободна! " или "Русия без цензура! " Проявата бе позволена от столичното кметство и следена от голям брой служители на реда. Двама души със флагове с цветовете на дъгата, признака на ЛГБТ общността, и още шестима стачкуващи бяха арестувани от полицията. "Путин и държавното управление да оставят технологиите на мира! Иновациите и технологиите ще победят! Ще пазиме свободите си. Дали на демонстрации или в съда, би трябвало да се борим! ", съобщи един стачкуващ. Друга протестираща прикани да се гласоподава срещу президента Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила на изборите през март 2018 година "Ако си мислите, че всичко е наред, до момента в който можете да гледате видеоклипове на котки в интернет и няма за какво да се интересувате от политика, знайте, че политиката ще се интересува от вас! ", съобщи тя.

През юли съветският парламент утвърди закон, който не разрешава в съветския интернет да се употребяват "анонимайзъри " - уеб услуги за неизвестен достъп до уеб сайтове, които са блокирани в страната. Гласуван е и закон, който задължава хората да се разпознават с телефонен номер, с цел да употребяват онлайн връзки. В края на юни медийният регулатор Роскомнадзор заплаши да блокира известния месинджър Телеграм поради високото му равнище за шифроване на посланията. От 1 януари онлайн компаниите, и съветските, и задграничните, са задължени да съхраняват данните на потребителите си от Русия и да ги дават на управляващите при поискване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР