Около една трета от европейското население все още не е

...
Около една трета от европейското население все още не е
Коментари Харесай

1/3 от населението на ЕС не е ваксинирано срещу COVID, България е на последно място

Около една трета от европейското население към момента не е имунизирано против COVID-19, а България е на последно място по този индикатор. Това сподели онлайн пред публицисти Андреа Амон, шеф на Европейския център за профилактика и надзор на болесттите.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30566
Амон взе участие в онлайн семинар " Научният отговор на Европейския съюз против дезинформацията по отношение на COVID-19 ", проведен от Представителство на Европейската комисия в България. По думите й са нужни обединени старания за увеличение на имунизационното покритие. През цялата пандемия предоставяме научна информация и доказателства за имунизациите, които могат да се употребяват от всички страни и вършим оптималното научните сведения да са разбираеми, добави Амон.

Ваксините, изключително бустерните дози, са доста ефикасни, изключително за по-лекото протичане на заболяването, респективно и за по-малко хоспитализации, сподели Емър Кук, изпълнителен шеф на Европейската организация по медикаменти. Кук прикани българските жители да завършат имунизационния цикъл, както и слагане на бустерна доза. Имаме доста научни доказателства в поддръжка на ефикасността на имунизацията, само че има и доста огромен размер дезинформация, добави тя.

В медиите има доста информации и видеоклипове, оспорващи успеваемостта и сигурността на имунизациите, а това води до по-малко избавени животи, добави Кук.

Цветан Кюланов, изпълняващ длъжността началник на Представителството на Европейската комисия в България, прикани всички жители да се допитват и търсят достоверните източници на информация.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30566  Под 3% са позитивните проби на тестванията за COVID-19 в Кипър Под 3% са позитивните проби на тестванията за COVID-19 в Кипър  За трети следващ ден заболеваемостта от COVID-19 в Монтанско понижава За трети следващ ден заболеваемостта от COVID-19 в Монтанско понижава  Китайските управляващи затварят още един огромен град поради COVID-19 Китайските управляващи затварят още един огромен град поради COVID-19
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР