Около един милион деца може да умрат от глад в

...
Около един милион деца може да умрат от глад в
Коментари Харесай

UNICEF: Гладът в Афганистан застрашава живота на милиони деца

Около един милион деца може да умрат от апетит в Афганистан до края на годината, заяви Дойче веле с позоваване на данни от UNICEF. Особено тежка е обстановката в селските региони на страната, съобщи News.bg.

Заради продължаващата рецесия в Афганистан милиони деца страдат от недохранване, а наближаващата зима може да се трансформира в смъртоносна опасност за доста афганистански девойки и момчета, се споделя в известие на UNICEF, оповестено през днешния ден в Кьолн във връзка със започващата среща на G20, отдадена на Афганистан.

Според последни оценки на УНИЦЕФ, към края на годината към 3.2 милиона афганистански деца на възраст до 5 години ще страдат от остро недохранване и към милион от тях може да умрат.

Общо към 10 милиона деца в страната се нуждаят от филантропична помощ.

Много от здравните заведения в селските региони на Афганистан не работят, обстановката в допълнение се усложнява от сушата, деянията на принуждение, пандемията, епидемиологичните гърмежи от морбили и други болести.

" Тежкото състояние на децата в доста региони през наближаващата зима ще се утежни, в случай че здравната система не бъде нормализирана в скоро време и нуждаещите се деца не получат бързо най-необходимото. " - предизвести шефът на немския филиал на UNICEF Кристиан Шнайдер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР