Около 8-10 лева такса за връщане на пратки към онлайн

...
Около 8-10 лева такса за връщане на пратки към онлайн
Коментари Харесай

Онлайн търговци ни цакат с такса връщане

Около 8-10 лв. такса за връщане на колета към онлайн магазини желаят търговци на артикули менте, откри инспекция на „ Телеграф “.

Така при поръчка на блуза за 20 лв., реплика на прочут бранд, има такса от 6 лв. за доставка, а ако се постанова да я върнете, би трябвало да се бръкнете още 8 лв..

Общата стойност на транспортните разноски възлиза на 14 лв. за закупена и върната поръчка, която коства 20 лв..

Условията за доставка са разказани на страницата на търговеца. Оказва се, че опция за гратис изпращане на стоката няма, без значение от цената на поръчката, както и от това къде ще бъде изпратена пратката. Също по този начин няма понижение, в случай че за пратката бъде платено авансово.

Експерти разясниха, че всекидневно такава процедура има при онлайн търговците, които употребяват обществените мрежи, с цел да се популяризират. Така, до момента в който хората преглеждат страницата си, излизат апетитни разгласи с ниски цени за фалшификати на известни марки. Например състезателен екип с логото на интернационален бранд се продава за 36 лв., а суитшъртите са по 25 лв.. За съпоставяне такива продукти, закупени от публични търговци, са на цени над 100 лв..

Някои от онлайн търговците пък оферират безвъзмездна доставка за покупки над 100 лв.. Целта е да се вършат поръчки за повече пари, с цел да не се заплаща за доставка. Специалисти обаче поучават хората да не се поддават на тези маркетингови трикове, защото постоянно харчат повече от авансово избрания бюджет.

Има онлайн магазини, които доставят стоката гратис, само че ако се откажете от нея, би трябвало да платите такса за връщане.

Според Закона за отбрана на потребителите право на връщане в период от 14 работни дни има за всяка закупена стока или услуга от интернет търговец, напомнят експерти.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР