Около 5000-6000 незаконни казани имаме в страната. Всеки селски и

...
Около 5000-6000 незаконни казани имаме в страната. Всеки селски и
Коментари Харесай

Валери Симеонов на война с незаконните казани, разясни схемите с ракията менте

Около 5000-6000 противозаконни казани имаме в страната . Всеки селски и градски кмет ги знае къде са, само че не подхваща нищо. Доста сериозен е сивият бранш. Тук се е получила забавна симбиоза сред огромните производители. Това съобщи вицепремиерът Валери Симеонов в ефира на Българска национална телевизия във връзка противозаконното произвеждане на ракия у нас.
По думите му незаконният съюз е сред " огромните " и " дребните ". Незаконните купуват алкохол от огромните производители, купуват мек и топъл алкохол и с този алкохол имитират ракия . Този зърнен алкохол е в пъти по-евтин от продукта, който се получава от филтрация на грозде и ябълки . Големите продават алкохол на дребните, те не заплащат акцизи и оферират на пазара евтина напитка, която не е ракия , обясни схемите вицепремиерът. Той е уверен, че сивият бранш може да се ограничи, стига да има предпочитание.
Защо да не се занимавам с казаните, аз не виждам нищо унизително. Не се срамя от инспекциите през лятото, тъй като те вкараха сред 300-400 млн. лева повече за 2017 от 2016 година в бюджета, напомни той.
" Ако е належащо, аз не пострадвам от някакво болно себелюбие ", отговори Валери Симеонов на въпрос дали би тръгнал на инспекции на противозаконните казани. Аз не виждам за какво да не се занимава вицепремиер с въпросите, които не са решени.
По отношение на кино лентата на Елена Йончева за оградата по границата Симеонов сподели: " Защо наричате кино лентата на Елена Йончева " филм "? Н а изпълнителско, на ниско ниво е корупцията при граничните служители на реда, при хора, които са се занимавали с трафик , уточни вицепремиерът.

Има съществени упования на обществото, свързани с чувството, че българите са излъгани. От промишлеността на България по време на социализма, по-голямата част сякаш беше на загуба. Част от тези предприятия нямаха право на живот, те трябваше да бъдат приватизирани незабавно, разяснява тематиката с проверката на приватизацията вицепремиерът.
Процесите, които се развиват сега, са позитивни. Ние сме и за едното, и за другото - проверка на приватизацията или проверка на целия преход .

Когато в една коалиция се споделя истината, когато не се слугува на по-големия , когато се търси истината, това е най-хубавата формула за стабилността.
В едно нещо Българска социалистическа партия са прави, тази коалиция е нездравословна и рискова за опозицията, тъй като я лишава от причини. Движение за права и свободи са партия в крах, грозно политическо грачене без причини. Тази партия постоянно е съществувала върху опълчването на обществото на етнически и верски принцип, разяснява още Валери Симеонов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР