Около 500 украински бежанци, настанени в хотели в Кранево, излязоха

...
Около 500 украински бежанци, настанени в хотели в Кранево, излязоха
Коментари Харесай

Украинци излязоха на протест и в Кранево заради преместването им в държавни бази

Около 500 украински бежанци, настанени в хотели в Кранево, излязоха на мирна проява, за да изразят желанието си да не бъдат преместени в държавни бази.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8104
Пет дни преди края на програмата, подпомагаща живота им в частни бази, те не знаят каква е ориста им, накъде ще продължат, а това са най-вече майки с деца, младежи, възрастни хора, които днес благодарят на българското държавно управление за грижите, само че и се молят – да останат, където се интегрират. За тях Кранево е втори дом, споделя Оксана Арленко, уредник на митинга.

Художественият началник Наталия Воронцова от Запорожие е тук с група от 80 души, 40 от тях са деца. Някои са без родители, за тях дава отговор тя и е доста мъчно да провежда пренасяне. 

В курортното село от община Балчик в хотели са приютени към 1000 души.

Съгласни сме да работим съгласно изискванията за държавните бази, с цел да не бъдат местени хората. Проблемът е, че през днешния ден е 10 ноември, ще може ли за пет дни тези хора да бъдат преместени, няма никакви инструкции, разяснява пред БНР Вера Николова, шеф на един от базите в Кранево. 

В област Добрич няма подобаващи държавни бази, разясниха от Областния спешен щаб.

По данни на БЧК-Добрич в хотели в региона са приютени към 2000 украинци. В момента се извършва програмата за зимно подкрепяне с нехранителни артикули.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР