Около 4000 души по данни на полицията се събраха тази

...
Около 4000 души по данни на полицията се събраха тази
Коментари Харесай

Хиляди протестираха срещу новите ограничителни мерки в Атина

Около 4000 души по данни на полицията се събраха довечера в центъра на гръцката столица Атина на митинг против ограниченията, оповестени в понеделник от държавното управление за да се спре разпространяването на разновидността делта на ковид, съобщи " Франс прес ". Демонстрантите се събраха пред Народното събрание при засилено полицейско наличие.

" Ние споделяме не! ", " Оставка! ", " Вземете си имунизациите и се махайте! ", скандираха протестиращите, някои от които нападнаха публицисти и фотографи. Според " Ройтерс " в митинга са взели участие над 5000 съперници на имунизациите, като част от тях развявали гръцки флагове, други носели дървени кръстове. " Всеки човек има право на избор. Ние избираме държавното управление да не избира вместо нас ", съобщи Файдон Воволис - кордиолог, който слага под въпрос научните проучвания за маските и имунизациите и оглавява придвижването " Отново свободни ", свикало митинга.

В понеделник министър председателят Кириакос Мицотакис разгласи в послание, че имунизацията за медиците, както и за личния състав в домовете за възрастни хора става наложителна, а тези, които откажат да се имунизират, може да изгубят работата си.

От петък, 16 юли, до края на август на местата за забавление, в питейните заведения, в кината и театрите, а също във всички закрити пространства ще бъдат допускани само имунизирани. В Гърция, която има население 10,7 милиона души, са напълно имунизирани 4.3 млн. души, само че заради разпространението на разновидността делта управляващите се притесняват от увеличение на случаите и претоварване на лечебните заведения.

Вчера Гърция заяви за над 2900 нови случая на Коронавирус при единствено към 800 преди седмица.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР