Около 40 служители на Военна полиция“ ще бъдат командировани от

...
Около 40 служители на Военна полиция“ ще бъдат командировани от
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: 40 служители на Военна полиция ще бъдат командировани на границата с Турция

Около 40 чиновници на " Военна полиция “ ще бъдат командировани от 7 септември, с цел да охраняват границата ни. Това сподели министърът на защитата Димитър Стоянов, който е на ревизия на българо-турската граница с министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус “.

Министър Стоянов посочи, че и към този миг чиновници на военното министерство подкрепят служителите на реда за защитата на границата ни. 

" Към момента имаме над 350 индивида по поръчка на Министерство на вътрешните работи, които укрепват защитата по вътрешната граница с подготвеност до още една седмица да станат 500 индивида. Ние правим наблюдателно-оперативни дейности, само че това може да стане единствено с граничен патрул. Усилваме с гранични служители на реда, които имат функционалности по задържане, тъй че да се дават независими патрули и от наша страна. Командировани са военни от цялата страна “, сподели той.

Димитър Стоянов посочи, че взаимни патрули на Министерство на вътрешните работи и " Гранична полиция “ се грижат за сигурността по границата.

" Няма проблем с патрулирането. В момента патрулите са взаимни с " Гранична полиция “. " Гранична полиция “ познават чудесно региона. Нашите хора подкрепят тяхната активност. Имаме техника над 60 единици. Очакваме и група от идната седмица, в допълнение хора, които ще стартират оглед ", съобщи министърът.

Нели СТАВРЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР