Около 3200 украински бежанци не са били открити в хотелите,

...
Около 3200 украински бежанци не са били открити в хотелите,
Коментари Харесай

МВР: Около 3200 украинци липсват в хотелите, в които са посочени, че са

Около 3200 украински бежанци не са били открити в хотелите, в които е посочено, че нощуват. Това е открила инспекция на Министерство на вътрешните работи, която е обхванала 14 000 бежанци. Това заяви служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в Бургас.

Министерството на вътрешните работи ще би трябвало да актуализира данните за настанените в хотели украински бежанци. Списъците, с които все още се работи, не са напълно точни, сподели Демерджиев.

По данни на единната система за туристическа информация - ЕСТИ с днешна дата в хотелите има настанени към 13 000 украински бежанци.

" Направихме инспекция и прочее тя е тревожна. Нейната цел беше да се откри профилът на хората, настанени в хотелите и да се види кои от тях попадат в по този начин наречените уязвими групи. От тествани 14 000 души, се оказа че 3 200 липсват - няма ги в местата за настаняване, където е посочено, че са ", сподели Демерджиев.

До 15 ноември украинските бежанци, които са настанени в хотели, ще би трябвало да се реалокират в държавни бази.  Осигурени са 34 000 места, сподели вътрешният министър, под чието управление ще стане разселването на бежанците от Украйна, получили статут за краткотрайна протекция. Към момента обществено не са оповестени кои са тези бази.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР