Около 32 000 бивши затворници са се завърнали у дома,

...
Около 32 000 бивши затворници са се завърнали у дома,
Коментари Харесай

„Вагнер“: 32 000 бивши затворници, воювали в Украйна, са се върнали в Русия

Около 32 000 някогашни пандизчии са се завърнали вкъщи, откакто са се сражавали за Русия в Украйна. Това заяви в „ Телеграм “ финансистът на ЧВК „ Вагнер “ Евгений Пригожин. Според неговите данни, бойците от „ Вагнер “, които са получили свободата си, откакто са служили във войната, след това са направили общо 83 закононарушения.

Това, по думите му, е „ 80 пъти по-малко, в сравнение с измежду хората, които са били освободени през същия интервал, без да са подписали контракт с групата „ Вагнер “.

Припомняме, че на 14 юни, Пригожин повтори отхвърли неговите бойци да подпишат контракти с Министерството на защитата.

Изявлението му идва ден, откакто президентът Владимир Путин съобщи, че споразуменията са нужни.

В рядка директна проява на непокорство към съветския водач Пригожин акцентира: „ Нито един от бойците на „ Вагнер “ не е подготвен да тръгне още веднъж по пътя на позора. Ето за какво те няма да подпишат договорите “.

Путин поддържа апела на Министерството на защитата „ доброволческите отряди “ в Украйна да сключат контракти с военното командване на страната, което се преглежда като средство за определяне на надзор над „ Вагнер “.

Руският президент означи, че договорите са нужни, с цел да могат всички участници в съветската акция в Украйна да получават обществените заплащания, на които имат право. Те включват компенсации за ранени бойци или такива за фамилиите им, в случай че са убити в стълкновение.

От предходната година Пригожин е в яростна обществена омраза с министъра на защитата Сергей Шойгу и висшето управление на армията, като ги упреква, че не са съумели да обезпечат съответна поддръжка и муниции на силите на „ Вагнер “ в Украйна и по този метод са предизвикали по-големи загуби измежду редиците на наемническата група.

Той изрази мнение, че ще бъде открито „ компромисно решение “ сред Путин и Народното събрание, което да разреши на бойците на „ Вагнер “ да получат както обществени гаранции, по този начин и сертифициран статут на бойци.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР