Първият български игрален гей филм ще има премиера у нас

...
Първият български игрален гей филм ще има премиера у нас
Коментари Харесай

Първият български гей филм с премиера на София прайд филм фест“

Първият български игрален гей филм ще има премиера у нас на 14 юни в границите на „ София прайд филм фест “, оповестяват уредниците на фестивала.

„ Любен “ на режисьора Венци Костов е сниман в копродукция с Испания и е бил предаван там още през лятото на предходната година.

Двете основни функции се извършват от актьорите Божидар Асенов и Димитър Николов, които си партнират с актрисата Антония Сан Хуан.

За Божидар Асенов тази роля в киното е дебют. Сред българските имена в актьорския състав на кино лентата са още Димитър Баненкин и Стефан Денолюбов. Освен Антония Сан Хуан, от испанска страна във кино лентата взе участие и известният артист Рамон Ескинас.

Сюжетът на кино лентата споделя за любовта сред българско и ромско момче в планинско село, сковано от предубеждения.

Виктор (Димитър Николов) има превъзходен живот в Мадрид с колегата си Хосе. Връща се в България за погребението на дядо си и взема решение да остане за лятото. Докато преоткрива татко си и селския метод на живот, той ненадейно намира любовта в лицето на Любен, 18-годишно ромско момче. Въпреки разликите и споровете към тях, Виктор и Любен намират леговище един в различен.

Световната премиера на кино лентата е била на 8 юни 2023 година в Гуадалахара, Мексико.

Вече е показван на фестивали в Чили, Испания, Словения. Носител е на премията за най-хубав филм на Международния ЛГБТ фестивал в Любляна през 2023 година

„ София прайд филм фест “ ще се организира сред 4 и 15 юни 2024 година в Дома на киното.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР