Около 31 процента от възрастните в САЩ вече са напълно

...
Около 31 процента от възрастните в САЩ вече са напълно
Коментари Харесай

В САЩ най-слабо ваксинираните райони имат нещо общо – там преобладават тръмпистите

Около 31 % от възрастните в Съединени американски щати към този момент са изцяло имунизирани. Учените са пресметнали, че 70 до 90 % от цялото население би трябвало да придобият устойчивост към вируса, с цел да се образува стадния имунитет. Но в стотици окръзи в страната равнищата на имунизация са ниски, като някои даже са под 20 %. Това написа американският вестник, представен от организация. 
Различията в процентите на имунизация главно се образуват по политически линии. The New York Times съпостави данните от използването на ваксини по окръзи в Съединени американски щати и откри, че както желанието за приемане на ваксина, по този начин и действителните равнища на имунизация към днешна дата са били по-ниски в окръзите, където болшинството от жителите са дали своят вот за преизбиране на някогашния президент Доналд. Тръмп през 2020 г. 
 Ваксинация без авансово записване през уикенда в Хасково Ваксинация без авансово записване през уикенда в Хасково
Днес и на следващия ден в Хасково ще се ваксинират искащи без авансово записване, оповестяват от здравната ревизия. Има ваксини на Pfizer/Bio...
От месеци здравните чиновници в Съединените щати се надпреварват да имунизират популацията, защото не престават да се популяризират, в това число с разновидности, които могат да създадат инфекциите по-заразни и в някои случаи по-смъртоносни. Ваксинацията се е ускорила и на доста места хората към момента не могат да резервират час заради огромното търсене. В Мичиган, където случаите са излезли отвън надзор, губернаторът Гретхен Уитмър, демократ, неотдавна прикани президента Байдън да изпрати спомагателни дози. 
Но в най-вече селските и републиканските региони здравните чиновници обявиха, че предлагането надалеч надвишава търсенето. 
В окръг в Уайоминг локален здравен чиновник помоли щатът да спре да изпраща първите дози от имунизацията, защото фризерът към този момент е цялостен с нежелани от никого флакони. 
В окръг в Айова клиника се обажда на хора, които са били в допълнение наети за имунизацията, с цел да им кажат да не идват на работа, защото извънредно малко поданици са си записали часове за имунизация.
В окръг в Пенсилвания болница провежда мероприятие в парк, вземайки със себе си 1000 дози ваксина, само че са се появили единствено към 300 души.
 370 лечебни заведения стават краткотрайни имунизационни пунктове 370 лечебни заведения стават краткотрайни имунизационни пунктове
В 370 лечебни заведения и районни здравни инспекции се откриват краткотрайни имунизационни пунктове за имунизиране против COVID-19, съобщ...
И в диалози с повече от две дузини щатски и окръжни здравни чиновници - в това число някои, които споделиха, че се усещат изтощени след година слушане от остарели другари, родственици и съседи, които им им споделят, че вирусът е машинация или не е изключително сериозна болест- най-ниските равнища на имунизация са измежду колебаещите се консервативни популации.
„ Просто в никакъв случай не съм очаквала сферата на работата ми да стане по-малко здравна и повече политическа “, сподели Хейли Блум, регистриран републиканец и чиновник по социална информация в здравния отдел в окръг Натрона, Уайоминг, където Тръмп завоюва с огромно болшинство предходната година.
„ Здравният отдел - сподели госпожа Блум - сътвори клиника и беше подготвен да прави 1500 ваксини дневно, четири дни в седмицата “. Но тя в никакъв случай не е съумяла да запълни всички часове, тъй като нормално се появяват 300 или 400 души.
Г-жа Блум, както и доста други чиновници в окръга, сподели, че се опасява, че в нейната общественост може да не бъде реализиран стаден имунитет. „ Ужасяващо е да мислим, че това може в никакъв случай да не свърши “, сподели тя. " Толкова доста зависи от тези имунизации ".
Около 27 % от пълнолетните поданици на окръг Натрона са изцяло имунизирани и федералното държавно управление е пресметнало, въз основа на данните от преброяването, че към 32 % от жителите му може би се двоумят да се имунизират. 
 Южна Корея продължава имунизирането с AstraZeneca Южна Корея продължава имунизирането с AstraZeneca
Южна Корея възобновява имунизирането на лица под 60-годишна възраст с препарата AstraZeneca и имунизацията ще продължи по проект, предад...
Връзката сред имунизацията и политиката отразява демографските данни. Колебанията за имунизациите са най-високи в окръзите, които са доминират селските региони и имат по-ниски равнища на приходи и обучение - същите характерности, открити в окръзи, които по-вероятно са подкрепили Тръмп. В по-богатите окръзи, подкрепящи Тръмп, с по-високи равнища на обучение, разликата във имунизацията е по-малка, открива анализът, само че партизанските разлики се резервират даже след отчитане на финансовите, расовите и възрастовите демографски данни, гъстотата на популацията и степента на зараза и смъртност в окръга. 
Когато са запитани в анкети за проектите си за имунизация, републиканците в цялата страна са надалеч по-малко склонни от демократите да кажат, че възнамеряват да се имунизират. Съвсем неотдавна, в сряда, изследванията демонстрираха, че съвсем половината от републиканците не възнамеряват да се имунизират. Само към един на всеки 20 демократи споделя същото.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР