Около 300 000 семейства с деца от уязвимите групи ще

...
Около 300 000 семейства с деца от уязвимите групи ще
Коментари Харесай

Около 300 000 семейства с деца ще получат до 300 лева за транспорт

Около 300 000 фамилии с деца от уязвимите групи ще получат отплата в размер до 300 лева Това планува Програмата за финансова поддръжка на физически лица за превоз, която държавното управление утвърди през днешния ден.

Средствата ще бъдат изплатени от Агенцията за обществено подкрепяне по длъжностен път на фамилии, които в интервала от 1 декември 2023 година до 29 февруари 2024 година получават месечни помощи за развъждане на дете до довеждане докрай на приблизително обучение, само че не повече от 20-годишна възраст. Не е належащо фамилиите да подават заявки за приемането на компенсацията.

Семейните помощи за деца се отпускат с подоходен аршин, което подсигурява, че с програмата на държавното управление ще бъдат подкрепени семейства, които изпитват усложнения да покрият повишените си разноски за превоз.

Програмата е създадена от Министерството на труда и обществената политика и Министерството на стопанската система и промишлеността в осъществяване на Закона за компенсиране на разноските на потребителите на превоз.

В него е регламентирано, че събраните във фонд " Сигурност на електроенергийната система " месечни вноски върху нефтопродукти, създадени в България от недопечен петрол с генезис от Русия ще се разходват за компенсиране на разноските на потребителите за превоз по ред и условия, избрани с разпореждане на Министерския съвет.

Целта на програмата е да добави пакета от подкрепящи ограничения на държавното управление, ориентирани към фамилиите с деца в България.

А другояче вноската за месец декември 2023 година по член 1 от Закона за компенсиране на разноските на потребителите за превоз е в размер на 69 904 372 лв.. Тя е избрана със Заповед № РД-16-33/15.01.2024 година на министъра на стопанската система и промишлеността.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР