Около 3,4 милиона турски граждани, живеещи в чужбина, започнаха да

...
Около 3,4 милиона турски граждани, живеещи в чужбина, започнаха да
Коментари Харесай

Турците в чужбина гласуват за президент

Около 3,4 милиона турски жители, живеещи в чужбина, започнаха да гласоподават на национални избори, които ще решат дали президентът Реджеп Тайип Ердоган да продължи да ръководи Турция след две десетилетия на власт. Това заяви Асошиейтед прес.

Гласуването в чужбина стартира на фона на опасения за, откакто той бе заставен да анулира предизборните манифестации. Турският здравен министър разясни, че положението на Ердоган се усъвършенства. Бях с него тази заран. Здравето му е добре, добави той.

Най-големите контингенти гласоподаватели в чужбина включват 400 000 турци във Франция и 1,5 милиона в Германия, които могат да гласоподават на президентските и парламентарните избори в Турция до 9 май..

Последните изследвания на публичното мнение в Турция демонстрират лека преднина за основния противник на Ердоган, водача на лявоцентристката опозиционна партия Кемал Кълъчдароглу , който е подсилен от междупартийния Национален алианс.

Ако нито един претендент не завоюва изрично и е нужен балотаж за президент на 28 май, гласуването в чужбина ще се организира в интервала 20-24 май.
 Турците избират президент измежду четирима претенденти
Турците избират президент измежду четирима претенденти

Жалби против кандидатурите им към този момент бяха отхвърлени от комисията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР