Около 250 автобуса от цялата страна и около 50 тежкотоварни

...
Около 250 автобуса от цялата страна и около 50 тежкотоварни
Коментари Харесай

Автобусните превозвачи излизат на протест


Около 250 рейса от цялата страна и към 50 тежкотоварни автомобила ще се включат в днешния народен митинг в София против квалифицирания законопроект за основаването на Българска автомобилна камара.

Според превозвачите тази камара няма да реши проблемите в бранша им, а ще ги задълбочи. Превозът на пасажери няма да бъде прекратен. В 10 ч. към 50 рейса ще паркират на площада пред храм-паметника "Св. Александър Невски", а останалите рейсове ще стартират да се подреждат в крайната дясна лента на бул. "Цариградско шосе" в посока центъра на София. Час по-късно автобусните превозвачи с транспортните си средства в спокойно шествие по булевардите "Цар Освободител", "Мария Луиза" до Централната автогара в София ще показват несъгласието с готвения закон за основаването на Автомобилната камара. Според сектора тази конструкция ще бъде неефективна, ще управлява сама себе си и ще изземе функционалностите на Изпълнителната организация "Автомобилна администрация".

"Конкурент да управлява съперник. Опасността е от това да се вкара спомагателна частна корупция, по този начин да се каже", сподели Ивайло Константинов от Националното съдружие на автобусните превозвачи.

От Камарата на автомобилните превозвачи в България също не са съгласни със основаването на въпросната камара, по тази причина и те ще се причислят към сътрудниците си от пътническия превоз и ще паркират тирове по бул. "Цариградско шосе".

Заради митинга не се планува да бъде спирано придвижването в София. От Столичната дирекция на вътрешните работи ще контролират придвижването, с цел да не се позволен тапи и колони от коли. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР