Около 200 роми протестираха пред Министерския съвет Навръх Банго Васил

...
Около 200 роми протестираха пред Министерския съвет Навръх Банго Васил
Коментари Харесай

Около 200 роми протестираха пред Министерския съвет

Около 200 роми стачкуваха пред Министерския съвет Навръх Банго Васил към 200 роми желаеха пред постройката на Министерския съвет оставката на военния министър Красимир Каракачанов . Недоволството им се породи от изявленията на Каракачанов след побоя над боен командос във Войводиново, за който бяха задържани двама братя от локалната ромска махала.
 
Тогава военният министър съобщи, че „ ромите в България са станали извънредно нагли и търпимостта на българското общество се е изчерпала ”. Междувременно пък в ромската махала в селото влязоха багери и събориха няколко противозаконни постройки.

 
Въпреки първичните закани, че митингът през днешния ден ще събере към 100 хиляди души, в последна сметка на тротоара пред някогашния Партиен дом се озоваха към 200 индивида, множеството от ромски генезис. Сред тях бе и някогашният народен представител от Движение за права и свободи Александър Методиев, по-известен като Бат Сали. Основното искане на протестиращите беше оставка на военния министър Красимир Каракачанов.

 
Цитатът от Уикеда „ Родино моя, ти си ваза, в която не цъфти ненавист “ беше един от главните лозунги на днешния ромски митинг.
 
„ Тука сме през днешния ден особено за господин Каракачанов, който си направи произволи да наскърбява, да насажда расова дискриминация и най-много поради това, че поради двама души пострадаха доста, доста, доста хора, които хал-хабер си нямаха за побоя във Войводиново. Този човек, който е слязъл във Войводиново, да не е слязъл особено да ги погали тия двама души. Той е слязъл, с цел да ги набие, единствено че са го надделели “, обявиха протестиращи.-->

 
Освен поради изявленията на Каракачанов, недоволството беше подбудено и от съборените противозаконни постройки в с. Войводиново:
 
„ Нямат право да събарят зимно време къщи, да оставят деца на улицата в студа. Това на никое място по света го няма. “
 
Протестиращите се заканиха и за нови, този път многохилядни демонстрации в близкия месец.  

 
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР