Около 160 души, които са кандидатствали за убежище на източната

...
Около 160 души, които са кандидатствали за убежище на източната
Коментари Харесай

Мигранти изчезват на границата между Русия и Финландия

Около 160 души, които са кандидатствали за леговище на източната граница на Финландия предходната година, са изчезнали от този момент, оповестява " Ройтерс ".

Това се случва на фона на неочакван скок на мигрантите, идващи от Русия.

 си с Русия в края на предходната година на фона на възходящ брой идващи от разнообразни страни, в това число Сирия и Сомалия. Хелзинки упрекна Москва, че - изказване, което Кремъл отхвърли.

Финландските имиграционни управляващи оповестиха, че са получили 1323 молби за леговище на източната граница в интервала сред август и декември 2023 година Около 900 от тях са постъпили през ноември, а над 300 - през декември.

В момента обаче 160 души са изчезнали от приемните центрове, като на множеството от тях настоящото местоположение не е известно.

18 души са се появили в други европейски страни, измежду които Нидерландия, Белгия, Норвегия, Швеция, Франция, Германия и Швейцария, с цел да подадат наново молба за леговище.
 Финландия оставя границата с Русия затворена най-малко още месец
Финландия оставя границата с Русия затворена най-малко още месец

Заради риска от нов напор на мигранти

" Възможно е, несъмнено, множеството от тези 160 души да са траяли към друга страна, само че към момента да не са подали молба за леговище там ", разясни шефът на отдела за леговище Анти Лехтинен.

Всеки емигрант във Финландия има своя пръстов отпечатък в системата Eurodac - единната европейска база данни за пръстови отпечатъци, добави той.

Съгласно разпоредбите на Европейски Съюз страната от Съюза, в която мигрантът за първи път кандидатства за леговище, е виновна за обработката на молбата.
 Финландия слага още бариери по границата с Русия
Финландия слага още бариери по границата с Русия

Пунктовете остават затворени най-малко до 11 февруари

По-рано през януари с Русия до 11 февруари, с претекста, че има възможност напорът на мигранти да се възобнови, в случай че границата се отвори още веднъж.

Миналата година финландският президент Саули Нинистьо прикани за общоевропейско решение за прекъсване на неконтролируемото влизане в Шенгенското пространство без европейски паспорт.

Вчера звено за брегова защита на финландската гранична защита съобщи, че проверява няколко случая на " подкрепяне на незаконната имиграция ", свързани с източната граница, като подозира присъединяване на незаконни организации в широкомащабна контрабанда на хора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР