Около 15.00 часа вчера 71-годишна жена съобщила в полицията, че

...
Около 15.00 часа вчера 71-годишна жена съобщила в полицията, че
Коментари Харесай

Е Това Е Вече Прекалено! 20 000 Лева Висят В Найлонов Плик На Оградата На Къща! Плячката Удариха

Около 15.00 часа през вчерашния ден 71-годишна жена съобщила в полицията, че е станала жертва на телефонна машинация. Потърпевшата споделила, че по обяд на домашния й телефон позвънил чужд мъж, който се показал за чиновник на Министерство на вътрешните работи, оповестиха от Областната дирекция в София.

Мнимият служител на реда я убедил, че е належащо да спомага за предотвратяването на тежко престъпно закононарушение, като за задачата би трябвало да даде всичките си налични спестявания.

Възрастната жена изпълнила дадените й инструкции и закачила на оградата на парцела си плик с голямата сума.

По случая в Районно ръководство „ Полиция ” – Сливница е формирано досъдебно произвеждане.

По-подобен метод е излъган и 84-годишен видинчанин. Снощи в 20.00 часа дядото алармирал за случилото се в полицията. Два часа по-рано на домашния му телефон позвънил чужд, който се показал за чиновник на престъпна полиция.

Възрастният човек бил уверен, че ще взе участие в полицейска интервенция за залавяне на измамници. Затова изхвърлил през терасата на жилището си плик с 1860 лв., златна коронка, чифт златни обеци и даже персоналната и дебитната си карта.

Докато преди години измамниците действаха най-много по схемата с " потърпевш при злополука родственик ", в този момент най-често употребяват версията, че полицията прави акция точно против такива като тях.

През септември вътрешният министър Валентин Радев съобщи по време на парламентарния надзор, че имуществените вреди от телефонните измами единствено за 2017 година са към 3 млн. лв.. Сумата непрекъснато пораства.

В същото време рядко управляващите съумяват да открият парите, взети от измамниците. Само преди няколко дни обаче полицията в Монтана върна 22 000 лв. на три възрастни дами, станали жертви на такива. Бабите не можеха да повярват на шанса си.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР