Около 130 млрд. долара бяха изтрити от пазара на криптовалута

...
Около 130 млрд. долара бяха изтрити от пазара на криптовалута
Коментари Харесай

Криптовалутите продължават да поевтиняват. Пазарът изгуби още 130 млрд. долара

Около 130 милиарда $ бяха изтрити от пазара на криптовалута през последните 24 часа на фона на продължаващата от няколко дни ликвидация на цифрови активи, съобщи Си Ен Би Си.

Към 14:10 часа българско време биткойнът се разменя за 33 770,48 $, което е спад от 5,29%, до момента в който етерът се търгува за 2 243,88 $ – намаляване с 9,98% за последните 24 часа. Биткойнът към този момент е на 51% под рекордния си връх от ноември, а етерът при етерът разликата е 53%.

Движенията на пазара за криптовалутите вървят ръка за ръка с разпродажбите, следена при активи с по-висок риск, в това число софтуерни акции, от които вложителите се отдръпнаха в очакване на стягането на парична политика от Федералния запас на Съединени американски щати и по-високи лихвени проценти.

„ Биткойн и крипто пазара реагират доста по-бурно, като се има поради естеството на класа активи. При настоящото въодушевление и събралата се инерция може да забележим тестване на прага от 30 хиляди $ “, разяснява Виджай Айяр, началник на Азиатско-Тихоокеанския район на крипто борсата Luno в Сингапур.

Проблем пред вложителите се оказва и устойчивата висока инфлация. Поддръжниците на биткойн постоянно споделят, че цифровата монета служи за хеджиране против инфлацията, само че към този момент тези изказвания не са подкрепени със съществени доказателства.  Според анализаторите обаче рисковете от по-агресивно стягане на паричната политика на Фед са умъртвили инерцията на биткойна.

Инвеститорите също правят оценка и опцията за основаване на по-тежка регулаторна среда, откакто предходната седмица Руската централна банка предложи да се забрани потреблението и „ копаенето “ на криптовалути на съветска територия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР