Около 12 000 души бяха евакуирани след експлозията в склад

...
Около 12 000 души бяха евакуирани след експлозията в склад
Коментари Харесай

Близо 12 000 души са евакуирани след взрива на боеприпаси в Украйна

Около 12 000 души бяха евакуирани след детонацията в склад за муниции в украинската Черниговска област, на 176 км от столицата Киев. За благополучие няма жертви, само че избухна и пожар, а гърмежите продължиха часове наред. Аварията се проверява от военна прокуратура. Сред версиите за аргументите е измама.

 © Българска телеграфна агенция
Взривовете на територията на Шести боен боеприпас край град Ичня стартират към 3,30 ч. през нощта. Вероятно по тази причина няма жертви. На повърхност от 400 хектара се разгаря пожар. Гледката на заревото е съпроводена от канонада, която се чува на десетки километри.

Към 7 ч. сутринта стават по три гърмежа в секунда, заяви боен представител. Жителите на близките села реагират както могат. Сутринта управляващите проведоха превоз за изтегляне на 12 000 души от региона. Там са затворени пътища и ж.п. линии, въздушното пространство в радиус от 30 км. Прекъснати са газта и електричеството.

В арсенала са съхранявани основно ракети за противовъздушни системи и по-малко артилерийски и танкови снаряди. В украински медии се появиха обвинявания за немарливост, в това число към основния боен прокурор, при следствието на няколко сходни повреди във военни хранилища през последните години.

Миналата година имаше гърмежи и пожари в два военни склада, само че отговорни по този начин и не бяха посочени.
 Няма жертви при детонациите в украинския склад за муниции Няма жертви при детонациите в украинския склад за муниции
Няма починали и ранени при детонациите в склад за муниции в украинската Черниговска област през нощта. Това заяви през днешния ден генералният щаб на въоръжен...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР