Около 1000 лева ще платят българи за седем нощувки в

...
Около 1000 лева ще платят българи за седем нощувки в
Коментари Харесай

Половин милион българи почиват в Гърция и Турция

Около 1000 лв. ще платят българи за седем нощувки в Северна Гърция. Сумата е ориентировъчна, тъй като значение за цената има както обитаемото място, по този начин и самото хотелче и близостта му с плажа. В Неа Перамос, където вървят обичайно доста пловдивчани, разходът варира от 800 до 1200 лв.. Освен заслон обаче, летовниците би трябвало да плануват и разноските за храна. Цените в Гърция са по-високи от нашите, само че за сметка на това порциите в заведенията за хранене са огромни. Миналия месец държавното управление на Алексис Ципрас понижи ДДС-то на храните и евентуално това ще се отрази и в цените по таверните. Отделно от това, множеството места за настаняване край Бяло море са оборудвани студиа с печки, хладилници и кухненски принадлежности и това дава опция на нашенци да си подготвят храната и сами.

В последната година Турция пък все по-често стартира да влиза в полезрението на българите. Първоначалната причина бе чисто прагматична - ниската лира направи туристическите пакети много по-изгодни. Обслужването в комшийската страна е на равнище и рядко някой се връща оттова гладен или неудовлетворен. Правилото на ранните записвания тук важи с цялостна мощ - колкото по-рано се резервира отмора, толкоз по-евтино излиза тя.

Туроператори пресмятат, че при равни други условия двама възрастни плюс едно дете ще платят за 7-дневна непретенциозна отмора в Созопол към 1000 лв., в Кушадъсъ - 900 лв. на база олинклузив, а за първокласна почивка в Касандра, Гърция - 1900 лв..

Прогнозите на туристическия отрасъл у нас сочат, че над 5 млн. чужденци ще почиват това лято по морските ни курорти. В същото време обаче към 306 000 българи ще окупират плажовете в Гърция, а 290 000 ще тръгнат към турските курорти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР