Около 1 млрд. лв. са стрували на бюджетите за 2020

...
Около 1 млрд. лв. са стрували на бюджетите за 2020
Коментари Харесай

Предизборно Борисов напомни на пенсионерите, че в пандемията са взели 1 млрд. лв. повече

Около 1 милиарда лева са коствали на бюджетите за 2020 и 2021 година досега пенсионерските добавки от 50 лева на месец, стана ясно от изявление на министър-председателя Бойко Борисов.

Април ще е 9-ят месец, в който се изплаща сходно подкрепяне. Въпросните добавки, които се изплащат към пенсиите на всички пенсионери у нас, костват на бюджета към 105 млн. лева на месец.

На съвещанието в сряда бяха гласувани следващите 105 млн. лева за добавката през април. Първоначално се предвиждаше антикризисната помощ да се раздава до края на март, само че след това Борисов пое ангажимент мярката да се удължи и през април, а в случай че завоюва изборите – до края на пандемията. Средствата за април са обезпечени за сметка на преструктуриране на разноските и прехвърлянията по централния бюджет.

" Над 2 100 000 пенсионери получават добавката от 50 лв., която изплащаме от август м. година Но и преди този момент държавното управление е подкрепяло пенсионерите и за Великден, и за Коледа като за задачата се осигуряваха по 50 милиона лв. “, напомни министър председателят Борисов. Министър-председателят бе безапелационен, че прецизно спазваната в последните години финансова дисциплинираност и положителното действие на пенсионната система разрешават през днешния ден - във времето на пандемията, пенсионерите, които са измежду най-уязвимите, да бъдат интензивно подкрепяни от държавното управление.

През април ще бъдат изплатени и обещаните еднократни добавки за храна в размер на 120 лева, само че единствено на дребна част от пенсионерите – тези с пенсия сред 300.01 и 369 лева Става дума за 392 000 пенсионери.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР