Около 1,6 милиона дози ваксини срещу коронавирус в Афганистан, които

...
Около 1,6 милиона дози ваксини срещу коронавирус в Афганистан, които
Коментари Харесай

Изтича срокът на 1,6 млн. ваксини в Афганистан, няма кой да имунизира |

Около 1,6 милиона дози ваксини против ковид в Афганистан, които са на склад, би трябвало да бъдат употребявани допустимо най-скоро, в противоположен случай срокът им на валидност скоро ще изтече, заяви през днешния ден Световната здравна организация (СЗО), представена от ДПА.

Международната организация сподели, че от началото на август тестването и имунизацията срещу COVID-19 в страната са намалели доста.

Въпреки всички компликации на терен СЗО съобщи, че продължава да работи с сътрудници в минимум 16 афганистански провинции, с цел да покачат равнището на тестване и имунизация против ковид.

Стремежът на организацията, наред с другите цели, е имунизацията да обхване най-малко 20 % от 32-милионното население на страната.

Днес СЗО заяви, че е изпратила на две лечебни заведения в Кабул, както и в районните си офиси медицински пакети, с които могат да се покрият потребностите на 50 000 души.

От август насам организацията е изпратила животоспасяващи медикаменти и медицински доставки на 360 медицински заведения в Афганистан, които стигат за потребностите на към 3,9 милиона души.

По-рано СЗО заяви, че здравната система е на ръба на колапс и би трябвало да се подхващат незабавни дейности.
Според информация на СЗО 9 от 37 лечебни заведения, в които се лекува ковид, са затворили през септември, а хиляди чиновници в областта на опазването на здравето в страната са останали без заплати в продължение на месеци.

Афганистанската телевизия " Толо нюз " заяви, че до през вчерашния ден инфектираните с ковид в страната са над 151 000. От началото на пандемията към 7000 души в Афганистан са умряли в резултат на заболяването.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР