Оказва се, че миналата година китайският автомобилен производител BYD изпреварва

...
Оказва се, че миналата година китайският автомобилен производител BYD изпреварва
Коментари Харесай

Китайска компания свали Tesla от трона на алтернативната мобилност

Оказва се, че предходната година китайският авто производител BYD изпреварва Tesla с огромна разлика на терена на електрическите автомобили, с помощта на по-евтините си модели. Според South China Morning Post BYD е станал най-големият производител на електрически автомобили в света, само че единствено в случай че се регистрират продажбите на напълно електрически и хибридни модели.

Електрическите коли на BYD от ден на ден се постановат в Китай и по този метод подкопават позициите на задгранични и локални съперници, в това число Tesla и NIO. Продажбите на изцяло електрически коли на BYD непрекъснато нарастват, най-много на локалния си пазар - през 2022 година BYD е продала над 911 000 електрическия автомобил в международен мащаб и над 946 000 хибрида.

Но най-важното за производителя е, че генерира отбелязва внезапен скок в известността си макар проблемиете, свързани с антиковид рестриктивните мерки в страната, които се отразяват отрицателно на продажбите. Според анализаторите обаче взривът на продажбите на автомобилния производител акцентират обстоятелството, че икономическата обстановка тласка потребителите към по-евтини електрически автомобили, локално произвеждане, вместо към Tesla, да вземем за пример.

Междувременно американската компания е продала над 1,3 млн. изцяло електрически автомобила в международен мащаб. Това механически прави BYD най-големият производител на електрически автомобили в света, само че с едно конкретизиране - Tesla не създава хибриди.

По значимото в тази ситуация обаче е, че статистиката подсигурява на BYD значима роля в автомобилния пазар на бъдещето. Компанията също по този начин създава акумулатори и е един от главните снабдители на Tesla, което значи, че в един миг може да предложи същото качество на доста по ниски цени от американския колос в електрическата подвижност.

Повечето модели на BYD се продават на цени сред 100 000 и 200 000 юана (29 000 долара), което е значителноп по-изгодно от офертите на Tesla и други съперници като Nio и Xpeng, чиито наситени с технологии модели се продават за над 300 000 юана.

" Електромобилите на цена под 200 000 юана са известни измежду потребителите с „ бели якички “, които желаят да спестят пари ", споделя Тиан Маовей, управител продажби в шанхайската компания Yiyou Auto Service. " На вътрешния пазар електрическите и хибридните коли на BYD се продават елементарно, защото са оборудвани с високопроизводителни акумулатори, за които се счита, че са толкоз положителни, колкото и тези, употребявани от водещите производители. "

BYD в действителност стартира живота си като производител на акумулатори, което дава на компанията преимущество при производството на електрически коли. Тя е един от пионерите в производството на литиево-желязно-фосфатните акумулатори в Китай, като съгласно експертите нейните батерии са по-енергийно плътни и по-устойчиви на прегряване от тези на конкурентните производители.

С по-добри батерии и по-ниска цена не е изненада, че BYD продава повече коли от съперниците си като цяло. В резултат на това на сметката на компанията отиват повече от 1/3 от 6,4 милиона по този начин наречени " новоенергийни транспортни средства ", продадени в Китай през 2022 година Засега Tesla към момента е крал на изцяло електрическите коли, само че BYD демонстрира, че това може да се промени напълно скоро.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР