Оказва се, че картината на американския художник Джаксън Полък, която

...
Оказва се, че картината на американския художник Джаксън Полък, която
Коментари Харесай

Сензация! За кой БГ богаташ е била картината на Джаксън Полък

Оказва се, че картината на американския художник Джаксън Полък, която бе открита у нас при спецакция на ГДБОП и гръцките служби за сигурност под управлението на Европол, е трябвало да стигне до Дубай, при укриващия се в Емирството хазартен необут Васил Божков. 

Това е сензационната версия, стартирана от осведомени от ъндърграунда. В случай, че платното се окаже оригинал, каквото бе заключението на тримата български специалисти, то цената му може да доближи до 50-70 млн. евро.
-->
Припомняме, че незнайната творба на Джаксън Полък бе конфискувана от вкъщи на столичен художник на 18 февруари. Той оказа цялостно подпомагане на проверяващите след 24-часов престой в ареста. Творението е било съхранявано зад четирикрилен дрешник, прилежно увита в чаршаф. 

Неизвестната творба на Полък, открита у нас, е нарисувана за холивудската звезда Лорън Бакол (1924-2014 г.) през далечната 1949 година, излиза наяве от написаното от художника обръщение на гърба на творението. Датата съответствува с 25-я рожден ден на актрисата, която през 1949 година е измежду най-големите звезди на американския екран.

Любопитното е, че на гърба на творението има и други знаци, най-интересният от които е подписът и печатът на румънския държавен глава Николае Чаушеску, разстрелян дружно със брачната половинка си Елена на 25.12.1989 година от боен съд в Румъния.

Мастит колекционер на картини споделя, че още преди месеци в София се заговорило, че Божков щял да продава картина на Джаксън Полък на музея в Абу Даби, само че не обърнал внимание, защото мълвата му се сторила неуместна. Той твърди, че творбата е била предлагана и на други родни богаташи, откакто явно Божков се е отдръпнал от сенчестата договорка. 

Разбира се не е изключено картината да е фалшификат, а не оригинал и това да е осуетило договорката. 

Джаксън Полък се счита за най-великия представител на нереалния експресионизъм.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР