Оказва се, че Иво Танев, който преди броени дни (на

...
Оказва се, че Иво Танев, който преди броени дни (на
Коментари Харесай

Веселин Маринов спасил Иво Танев от самоубийство

Оказва се, че Иво Танев, който преди броени дни (на 1 май) означи 58-ия си рожден ден, живее втори живот, откакто преди повече от десетилетие, Веселин Маринов го избавил от самоубийство. Шоуменът, артист и водещ на тогавашното предаване „ Треска за злато “ по bTV бил изпаднал в тежка меланхолия, която го тласнала към рискови мисли, откакто изгубил гласа си.

 

Тогава Веселин Маринов го върнал към живота, без да знае, предлагайки му работен ангажимент. Неговото позвъняване се оказало съдбовно, защото се случило тъкмо в деня, който Иво избрал за финален на този свят.

Танев описа тази история преди три години в предаването Преди обед по bTV във връзка премиерата на автобиографичната си книга „ Урок за мъже “. В нея той споделя освен комични случки, а и тестванията, които е трябвало да преодолее. Споделя, че най-трудно било, когато без справедлива причина изгубил гласа си и в продължение на месеци търсел лек.

 

Когато Маринов се обадил на приятеля си, бил наясно, че е в сложен интервал, само че не подозирал, че е стигнал на ръба на отчаянието и другарството им ще се окаже животоспасяващо за Танев. 

Случката дала на Танев да разбере, че се постанова да промени живота си и операта няма да е част от неговото съществуване. Положението станало ужасно, когато изгубил напълно гласа си за 3 месеца и колкото да говорел. Обиколил какви ли не лекари, само че не могли да му оказват помощ. Един от тях даже го стреснал с съмнение, че може да се касае за онкологичен проблем. За благополучие проучванията изрично отхвърлили това съмнение.

 

Никой обаче по този начин и не съумял да разкрие повода, заради която Иво Танев изгубил гласа си. От обезсърчение даже стигнал до нетрадиционни способи на лекуване – правел заран гаргара с прясна магарешка урина, която дефинира като чутовна гнусота. Но и това не му помогнало. Така изгубил вяра, се замислил да постави завършек на живота си и написал прощално писмо на околните си. Открил го в компютъра си преди няколко години и го изтрил.

В писмото бил написал по няколко думи за всеки от фамилията си. В деня, в който възнамерявал да се раздели с живота, приготвил някои вещества, които възнамерявал да изпие вечерта.

Съпругата и щерка му не били напълно в незнание за проектите му и всякога се прибирали със боязън вкъщи, очаквайки да го намерят неподвижен.  

 

Часове, преди Танев да извърши пъкления си проект, телефонът звъннал – обаждал му се Веселин Маринов, с който са другари от дълго време. Без да знае, че избавя живота му, Маринов споделил, че го е предложил като уредник на събития на собствен приятел-бизнесмен. Осигурявайки му този ангажимент и най-много с окуражаващите му думи, Маринов вдъхнал сили на приятеля си. Така мисълта му се заела с организацията на събитието и до вечерта към този момент бил не запомнил за проекта да завърши земния си път.

Инфо: Уикенд

Тагове: Веселин Маринов Иво Танев самоубийство приятел ангажимент загуба на глас отчаяние депресия
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР