Огромно количество животински отпадъци са изхвърлени незаконно край Враца.Те са

...
Огромно количество животински отпадъци са изхвърлени незаконно край Враца.Те са
Коментари Харесай

Незаконно: Изхвърлиха животински отпадъци край Враца

Огромно количество скотски боклуци са изхвърлени нелегално край Враца.Те са престояли няколко дни навън, с риск да провокират болест.

Боклуците бяха загробени едвам след качването на клип в обществената мрежа. На него се виждат скотски кости, пилешки артикули и мухи. Кадрите са снимани сред селата Мраморен и Баница от журналиста Георги Александров в петък следобяд.

„ Предполагам това е във вододайни зони, това е в нивите на хората, колкото и да беше асфалтирано, цялата тая продукция беше протекла, от нея течеше зловонна течност, тя къде отива”, попита журналистът.

„ Защо би трябвало в този момент да ме притеснявате ненужно, не сме го ние изхвърлили, това място е наше, торова площадка и дойдохме, и намерихме изхвърлени отпадъци. Всякакви боклуци, кори от баници, не знам какво, бутчет” сподели Васко Василев, притежател на площадката.

Негов екскаватор разчисти терена, след издадено наставление. Мъжът изясни, че компанията му се занимава с развъждане на патици край близкото село Мраморен, само че не и с преправка на месо.

„ Не са наши, тука идваха от Агенцията по храните, от Регионална инспекция за опазване на околната среда, ние не може да имаме такива отпадъци”, добави Василев.

И след почистване на площадката, мощната миризма на разложено месо остана. Собственикът допуска, че изхвърлената стока е от огромен магазин. Ще бъде санкциониран обаче, тъй като е позволил парцелът му да се употребява не по предопределение.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР