Огромната част от обществото одобрява това, което се случи на

...
Огромната част от обществото одобрява това, което се случи на
Коментари Харесай

Ефирът се взриви! Георги Любенов призова Костадинов да се извини, той го посече: Имаме принципи!

Огромната част от обществото утвърждава това, което се случи на конференцията. Така разяснява абсурда с изгонените от конференцията му публицисти Костадин Костадинов в ефира на Българска национална телевизия.

„ Те не са ви сътрудници. Вие сте публицист и давате двете гледни точни. Преди мен беше човек, който има радикално друга позиция и вие му задавахте най-различни въпроси. Сега аз съм тук и на мен ще ми задавате разнообразни въпроси “, обърна се Костадинов към Георги Любенов.

„ От друга позиция медиите – „ Капитал, „ Дневник “, „ Клуб Z ”, те са задгранични сътрудници. Медиите не се избират, аз вървя във всички медии, само че това не са медии “, сподели още Костадинов.

Георги Любенов обаче го прикани да се извини:

„ Аз съм задължен от името на журналистическата колегия да се извините на тези, които сте обидили “, сподели той.

Костадинов обаче остана неотстъпчив.

„ Ние от „ Възраждане “ имаме правила и хигиена и морал на другарство. Няма по какъв начин да стоим с едни хора, които манипулират. Не се подценявайте, вие сте четвъртата власт. Тези по този начин наречени медии знаете ли с какво се занимават, усвояват големи средства от „ Америка за България “. Знаете ли, че има публицисти от тези медии, които пускат сигнал в прокуратурата, за това, че съм писал публикация. Журналист пуска сигнал против политик “, разкри Костадинов.

В Съединени американски щати имат закон, сходен ще бъде импортиран и в Народно събрание, закани се водачът на „ Възраждане “ и попита: „ Защо в тези медии няма нито един материал, в които да се развенчава американската политика. Те би трябвало да се етикитират като американска позиция. Те не са медии, не са непознати сътрудници “, уточни той.

Костадинов се закани, че отново би постъпил по същия метод.

„ Не единствено, че няма да се извиня, идващия път отново ще ги прикани културно и възпитано да си тръгнат. Аз ги одобрявам като мои съперници от Американското посолство. Защо излезе като неприятно да се изгонят няколко американски публицисти, а се не разрешиха цели съветски медии. Една от последните им неистини беше в деня, в който направих конференцията. Няколко пъти споделих, че ще прокарам американския закон, а след това в заглавията пишеше: „ Костадинов ще вкарва съветския закон за медиите в България “. Те не са медия. Аз няма да ги забраня, даже в Съединени американски щати не е по този начин. Просто ще има етикет. Ти си ги чети по-късно и аз ги чета, въпреки всичко би трябвало да знам какво мисли нашият конкурент, а не да си заровя главата като щраус “, сподели още политикът.

Той разяснява и проблема с наличието на съветската посланичка Елеонора Митрофанова и посланика на Беларус Никита Лешуков на старта на 48-то Народно събрание.

„ Аз съм сигурен, че даже и да ги поканим, те няма да дойдат, тъй като унижението е толкоз огромно. Това ще е един жест на вежливост, който няма да коства по този начин, като да дойдат на старта на Народно събрание “, разяснява Костадинов.

„ Държавата ни умира. На 3 октомври след изборите излязоха данните от преброяването. Има села с един човек. Има цели области с население, колкото междинен квартал на София. След 10 година може да се окажем малцинство в личната ни страна. На фона на това, че на няколко стотин километра от морската ни граница има война, и има политически сили, които желаят да ни замесят в това, погнусен съм “, сподели Костадинов и посочи, че не приказва от името на целия български народ, а на четвърт милион българи, които са дали своят вот за „ Възраждане “.

Когато се взе решението от Митрофанова и от ГЕРБ и от Политическа партия и Демократична България се събраха и демонстрираха, че има болшинство. Информацията, с която разполагаме, към този момент има такова решение в Американското посолство. Затова и посланичката стои към този момент тук, въпреки че е определен неин правоприемник. Няма контакти сред ГЕРБ и „ Възраждане “, сподели Костадинов.

Според него има решение в американското посолство за основаване на кабинет с присъединяване на ГЕРБ, Политическа партия, Движение за права и свободи, „ Демократична България “ и „ Български напредък “. Той подчертава, че значимите тематики за българите сега са цените на ток, газ, храни, както и дали България ще се намеси във войната в Украйна. По думите му спорът ще се разгори още.

„ Възраждане “ ще работи за опазване на българския лев, като за задачата ще упорстват за референдум по тематиката. Костадин Костадинов сподели, че имат упоритостта да преосноват и да ръководят България.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР