Огромна светлинна реклама срещу Гюленистката терористична група (ФЕТО) бе изложена

...
Огромна светлинна реклама срещу Гюленистката терористична група (ФЕТО) бе изложена
Коментари Харесай

Рекламна война в Ню Йорк: „Спрете Гюлен“ срещу Спрете Ердог...

Огромна светлинна реклама против Гюленистката терористична група (ФЕТО) бе изложена на цифрови билбордове на фамозния Таймс Скуеър в Ню Йорк в пиковите часове в събота по здрач. Рекламата беше явен отговор от турско-американската общественост на скорошната платена реклама под наслов " Спрете Ердоган " на терористичната група, която беше свалена от площада след несъгласие.



Освен рекламата през вчерашния ден на площада и в региона циркулираше и микробус със различен огромен цифров екран, на който пишеше: " Спрете Гюлен. Той живее в Пенсилвания. Той е умъртвил 251 почтени хора ". Надписът на паното се позоваваше на жертвите на опита за прелом от 15 юли 2016 година, осъществен от ФЕТО, управителен от духовника Фетхулах Гюлен.

В началото на март група от 42 членове, близки до ФЕТО, заплатиха за светлинна реклама до Таймс Скуеър която целеше да накърни имиджа на турския президент.

Рекламата беше отстранена неотложно, откакто членове на турската общественост се обадиха на рекламната компания, която разгласява въпросната реклама и показаха своя митинг.

В диалог с Анадолска организация (АА) съпредседателят на турска организация в Съединени американски щати, Халил Мутлу сподели, че рекламата е възмутила турско-американската общественост. От компанията, стопанисваща рекламното пано, споделили " че не са наясно с детайлностите. Те излъчили рекламата единствено като комерсиална ", сподели Мутлу.

Мутлу сподели, че е разяснил тогава на компанията, че рекламата ще навреди на турската общественост в Съединени американски щати и те ще заведат дело, в случай че надписът не бъде отстранен. " Когато осъзнаха решителността на турското общество, те отстраниха рекламата, " сподели той.

Ден по-късно, в оживените региони на Ню Йорк, като Таймс Скуеър, ЖП гарата Пен и автогарата на пристанищния терминал, циркулираше микробус с огромен дигитален екран, с надпис " Обичам Ердоган ". Подобни хиляди билбордове имаше в цяла Турция.

ФЕТО и основаният в Съединени американски щати водач Гюлен бяха зад опита за прелом от 15 юли 2016 година, при който 251 души бяха убити и близо 2200 ранени.

Гюлен отхвърля всевъзможни връзки с преврата, само че доказателствата, които се появиха след осуетения опит, демонстрират, че той фактически е дал утвърждение за заговора за завладяване на властта от свързани с ФЕТО военни офицери, вариращи от генерали до подофицери.

Групата в сянка също е упрекната, че стои зад дългогодишна акция за унищожаване на републиката посредством навлизане в турските институции, изключително военните, полицията и правосъдната власт.

Турция е изпратила многократни претенции за екстрадиция до Съединени американски щати за Фетхулах Гюлен, само че Вашингтон отхвърля, защото Анкара не била предоставила задоволително доказателства той да бъде предаден на Турция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР