Огромна кибератака, предупреждаваща украинците да се страхуват и очакват най-лошото,

...
Огромна кибератака, предупреждаваща украинците да се страхуват и очакват най-лошото,
Коментари Харесай

Очаквайте най-лошото: огромна хакерска атака удари правителствени сайтове в Украйна

Огромна хакерска атака, предупреждаваща украинците да се " опасяват и чакат най-лошото ", удари държавните уеб сайтове късно през вчерашния ден, оставяйки някои уеб сайтове недостъпни тази заран и накара Киев да стартира следствие, осведоми " Ройтерс "

Говорителят на украинското външно министерство е споделил пред " Ройтерс, " че е прекомерно рано да се каже кой може да стои зад офанзивата , само че е отбелязал, че Русия е стояла зад сходни удари в предишното.

Кибератаката, която е блъснала външното министерство, кабинета на министрите и Съвета за сигурност и защита, наред с други, идва, когато Киев и неговите съдружници биха паника за допустима нова военна атака на Русия против Украйна.

" Твърде рано е да се вършат изводи, само че има дълга история на съветски (кибер) набези против Украйна в предишното ", разяснява представителят на външното министерство.

Руското външно министерство не е дало отговор на искане за коментар. Русия по-рано е отричала да стои зад хакерски атаки против Украйна.

" Украинци! Всички ваши персонални данни бяха качени в обществената мрежа. Всички данни на компютъра са унищожени, невероятно е да ги възстановите ", се споделя в известие, очевидно на хакнатите държавни уеб сайтове, написано на украински, съветски и полски .

" Цялата информация за вас стана обществена, опасявайте се и очаквайте най-лошото. Това е за вашето минало, настояще и бъдеще ", предизвестяват хакерите.

След вълна от безрезултатни договаряния тази седмица по отношение на сигурността в Европа, Съединени американски щати предизвестиха през вчерашния ден, че опасността от съветска военна инвазия в Украйна е висока.

Русия съобщи, че разговорът продължавал, само че бил попаднал в задънена улица, до момента в който се пробва да убеди Запада да забрани на Украйна да се причисли към НАТО и да спре десетилетия на разширение на западния боен алианс в Европа - претенции, които Вашингтон назова " непродуктивни ".

Коментирайки по отношение на хакерската атака, почитан украински чиновник от службите за сигурност е показал пред Ройтерс: " Всички субекти на киберсигурността бяха наясно с сходни вероятни провокации от Руската федерация . Затова отговорът на тези произшествия се реализира както нормално. "

По-късно държавното управление съобщи, че е възстановило множеството от засегнатите уеб сайтове и че не са откраднати персонални данни . Редица други държавни уеб сайтове са били спрени, с цел да се предотврати разпространяването на офанзивата.

Отношенията сред Украйна и Русия се сринаха след анексирането на Крим от Москва през 2014 година и експлоадирането на война сред силите на Киев и подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна през същата година.

Съединени американски щати обявиха през вчерашния ден, че Русия може да се пробва да сътвори предлог за предприемане на ново военно нахлуване против Украйна, сравнявайки обстановката с събитията през 2014 година

Русия предизвести за вероятни " пагубни последствия ", в случай че няма съглашение за това, което Кремъл назова червени линии за сигурност, само че увери, че Москва не се била отказала от дипломацията и даже щяла да я форсира.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР