Огромен пожар вдигна тази вечер на крак цялата бургаска пожарна,

...
Огромен пожар вдигна тази вечер на крак цялата бургаска пожарна,
Коментари Харесай

Какво се случи край Авто Карашев, хронология на големия пожар в Бургас


Огромен пожар подвигна довечера на крайник цялата бургаска пожарна, наложи се активизирането и на спомагателни сили – общински водоноски и противопожарната работа на „ Лукойл Нефтохим Бургас “.

Флагман.бг описа за бедствието в действително време. Цяло знамение е, че няма потърпевши, а вредите са напълно материални. Не стана ясно обаче дали потърпевшите имат застраховка. (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Eто какво се случи по минути:

18:40 часа - двама служащи в автосервиз в региона на „ Авто Карашев “ запояват железна част на автомобил. Газовата им бутилка гърми по неизяснени аргументи. Избухва огън.

Двамата едвам съумяват да излязат на открито, а за по-малко от минута пламъци обгръщат едно от халетата в базата. Уточняваме, че това са парцели, благосъстоятелност на бургаската бизнесдама Нели Гайдарска, която ги отдава чартърен.

По време на пожара в този сервиз е имало няколко автомобила и мотори. Част от тях са изнесени, само че другите остават вътре и са изцяло унищожени.

18:47 часа - идват първите две пожарни, които се насочват към епицентъра на бедствието. Няколко минути по-късно идват още две пожарни, само че злополучие наподобява страховито.

ВИДЕО ОТ ДРОН:



18:50 часа  - Александър Карашев и синът му Пламен Карашев, притежатели на главната база в този център стартират да изтеглят колите. Помагат и на прилежащите обекти, с цел да изнесат всички скъпи движимости.

19:01 часа – на мястото са още три пожарни. Водата стартира да свършва, а огънят мъчно може да се овладее.

19:05 часа – началникът на бургаската пожарна комисар Николай Николаев координира персонално акцията. Влиза в огъня, с цел да огледа по какъв начин може да се минимизират вредите.

19:12 часа – на мястото идва и кметът на Бургас Димитър Николов, който активизира всички общински служби, които могат да оказват помощ. До минути идват няколко водоноски, с цел да захранят пожарните.

19:50 часа - пожарът е локализиран единствено в първото хале, откъдето е избухнал, а огромна част от колите в региона към този момент са изнесени на открито. Щетите са за десетки хиляди левове, има два обгазени, на които е оказана първа помощ.



„ Изведнъж чух екот, направих две крачки обратно и видях огън в задното хале. Изобщо не се двоумях, тъй като знаех, че момчетата не могат да се оправят. Веднага се обадих на телефон 112 и виждате мигновената реакция на пожарникарите. Свалям им шапка! Силно се надявам да са единствено материални вреди. Има доста потребителски коли, мотори, всички се мобилизирахме и се опитахме да извадим колите. Ужасно е! “, сподели Пламен Карашев.

Едно складово помещение от една страна има склад за мебели, а от другата 10-ина паркирани камиони. Успяхме да организираме извеждането им. Локализирахме пожара единствено в региона на първото хале, сподели шефът на бургаската пожарна комисар Николай Николаев. Той персонално бе на мястото и координираше акцията.



 

Кметът Димитър Николов посочи, че е извикал мобилната станция, с цел да направи проучване на въздуха. Той огледа персонално вредите, придружаван от началника на пожарната Николай Николаев. Николов акцентира, че най-опасното е да не тръгне към бензиностанция, която се намира в непосредствена непосредственост. Заради това е мобилизирал всички водоноски в града, потърсил е и подпомагане от пожарната на „ Лукойл Нефтохим Бургас “
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР