Огромен горски пожар бушува в хисарското село Кръстевич. Това съобщиха

...
Огромен горски пожар бушува в хисарското село Кръстевич. Това съобщиха
Коментари Харесай

Хиляди декари горят в Хисарско, огнеборци и доброволци гасят

Огромен горски пожар бушува в хисарското село Кръстевич. Това оповестиха за " Марица " от пожарната работа в града под тепетата. Стихията тръгнала към 17 часа през вчерашния ден. Все още в землището на селото горят сухи треви и широколистна гора, като огънят е обхванал повърхност към 100 декара.

Рано тази заран пожарът е локализиран. На място са изпратени 6 екипа огнеборци от пожарната в Пловдив, поддръжка е оказана от екип на пожарната в Пазарджик и чиновници на горското стопанство.

По информация на чиновници на локалното горско стопанство, от през вчерашния ден стихията е обхванала към 1900 декара, като 300 от тях са широколистна гора.

В локализирането на огъня са се присъединили и екип от 7 доброволци от формированието в Пловдив, пожарникари от Панагюрище, Стамболийски, Асеновград, Карлово и чиновници на горското стопанство в Хисар.

Към момента пожарникарите гасят локалните огнища. Работата им е затруднена от мощен вятър, като напъните ще бъдат съсредоточени за недопускане на разпространението на огъня.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР