Огромен е потенциалът на Област Варна и нейните 12 общини,

...
Огромен е потенциалът на Област Варна и нейните 12 общини,
Коментари Харесай

Посланикът на Швейцария се запозна с туризма, образованието и икономиката на Варненска област

Огромен е капацитетът на Област Варна и нейните 12 общини, в които стартира да се основават условия за развиване на стопански зони, за привличането на вложения, за развиването на туристическия бранш и предлагането на по-качествен туристически артикул. Това показа регионалния шеф професор Андрияна Андреева при започване на срещата с посланика на Швейцария в България Н. Пр. Раймунд Фурен. В диалога взеха присъединяване заместник-посланикът на Швейцария у нас - Ролф От и заместител регионалния шеф Огнян Рачев.

Дипломатът прояви извънреден интерес към вероятностите пред младежите, които живеят на територията на региона. Професор Андреева описа за напъните на академичната общественост във Варна, с нейните 6 висши образователни заведения да развиват цифровите, инженерните, биотехнологиите и даже галактически технологии. Целият този развой ще разреши цифровата и икономическа промяна в района.

В диалога стана дума за опцията Областна администрация и Община Варна да подхващат дейности по реализирането на огромен брегоукрепителен план, който може да се реализира със силите на страната и на европейски вложители.

Областният шеф показа със своя посетител всички начинания, свързани с развиването и одобряването на туризма в региона на региона, с запазване на културно-историческото завещание, с опциите да се усъвършенства транспортната съгласуваност сред общините в региона, както и да се усъвършенства връзката и взаимоотношението сред тях, изключително за привличане на вложения или за взаимно кандидатстване и осъществяване на европейски планове.

По традиция всеки посетител в Областна администрация - Варна, включително и дипломатите от Швейцария разгледаха настоящата галерия на Веселин Деков в Арт Галерия 12.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР