Ограниченията за течности и тежки предмети в ръчния багаж на

...
Ограниченията за течности и тежки предмети в ръчния багаж на
Коментари Харесай

Летищата във Великобритания махат ограниченията за ръчен багаж

Ограниченията за течности и тежки предмети в ръчния багаж на летищата във Англия може да бъдат отстранени през 2024 година поради внедряването на високотехнологични 3D скенери, съобщи в. " Гардиън ". Правителството обмисля да пусне технологията, която е сходна на компютърните скенери, употребявани в лечебните заведения, след две години. Решението следва да бъде взето дефинитивно, споделя източник за Би Би Си. Понастоящем пасажерите, които носят течности в ръчния си багаж, са лимитирани до контейнери от до 100 мл, които би трябвало да бъдат сложени в единична, транспарантна, затваряща се найлонова торбичка, когато минават през инспекции на летището. Това предписание е в действие от ноември 2006 година
Пътниците, които се бавят, когато им е казано да извадят огромни предмети от ръчния си багаж за инспекция, или пътуват с огромни бутилки течности и козметика, са основната причина, заради която защитата по летищата във Англия се бави.
Новата технология, която е тествана на лондонското летище " Хийтроу " през 2017 година, разрешава на чиновниците да усилват изображението на наличието на ръчния багаж и да го въртят по този начин, че да огледат хубаво какво има вътре.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР