Оградата с Турция си върши работата много добре, а това

...
Оградата с Турция си върши работата много добре, а това
Коментари Харесай

МВР шефът: С оградата имаме най-добре пазената граница на Европа

" Оградата с Турция си прави работата доста добре, а това е най-добре защитаваната сухопътна граница на Европа ". Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев по време на парламентарния надзор.

" Оградата по границата с Турция е построена от две елементи. Първата част обгръща сектора сред Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " и " Лесово ". В тази част системата за видеонаблюдение е въведена през 2012 година Втората част е ситуирана сред Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово " и река Резовска. Тази част е построена в интервала 2013 - 2015 година Към момента всички тези детайли се употребяват за гранично наблюдаване ", изясни Радев пред депутатите. Той увери, че са обезпечени средства за поддържането на двете елементи от граничното ръководство, както е планувано и уголемение на едната система посредством създаване на сензорни линии за наблюдаване. " С решение от 2017 година е избран реализатор на социална поръчка. Като на 2 ануари 2018г. решението е обжалвано в Комисия за отбрана от конкуренцията и сега статута е намерено произвеждане по тъжба и чакаме решение ", добави Радев.

" Всички споделят, че това е най-добре защитаваната сухоземна граница на Европа. И в тази част, където няма 30 км път и там ще създадем. 30 против 236 км. Оградата доста добре си прави работата и ще си я прави още по-добре в случай че я надградим ", уточни още вътрешният министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР