Оградата, която беше построена около бежанския център в Харманли е

...
Оградата, която беше построена около бежанския център в Харманли е
Коментари Харесай

Само във Фрог: #КОЙ построи незаконна ограда в Харманли, разследват градежа

Оградата, която беше издигната към бежанския център в Харманли е противозаконна, защото няма нужните позволения от строителен надзор. Това оповестиха за Фрог нюз проверяващи.
По тази причина прокуратурата е упълномощила инспекция, с цел да се откри по какъв начин по този начин оборудването се е пръкнало без да са изпълнени законите. Твърди се, че парите са отпуснати от Европа и към този момент са усвоени до стотинка. Най-любопитното е, че свързваната с депутата Делян Пеевски компания с мултимилионни поръчки „ Водстрой 98” АД е била публично поканена от Държавната организация за бежанците, с цел да построи оградителни детайли към бежанския център, станал сцена на конфликти сред мигранти и полиция в края на предходната година.

Още тогава Фрог нюз единствен сигнализира, че заради спешността на поръчката организацията няма да афишира търг по Закона за публичните поръчки, а непосредствено минава към изпращане на покана към изпълнителите. Така обичаната строителна компания на държавното управление и премиера Борисов действително се погрижи за общо три от оповестените шест позиции за подсилване на бежанския център. Любима, тъй като без знаието и глоба на министри и министър-председател не се подхващат сходни дейности.

На нея се падна да направи:

- „ Надграждане на 660 метра съществуваща ограда с железна структура и 3 реда серпантина вид „ Бруно “.

- „ Възстановяване на 380 метра съществуваща ограда и създаване на надстройка с 3 реда бодлива тел “

- „ Изграждане на 74 метра надстройка на съществуваща бетонова ограда с 3 реда бодлива тел “

Припомняме ви, че другият поканен да извърши останалите три позиции от поръчката е смолянската компания „ Инджовстрой” ЕООД, благосъстоятелност на Капка Сашева Инджова. За нея също се приказва, че е в топли връзки с властта.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР