Огнеборците у нас получават пари за брой пожари, което на

...
Огнеборците у нас получават пари за брой пожари, което на
Коментари Харесай

Плащат на огнеборците за брой пожари

Огнеборците у нас получават пари за брой пожари, което на процедура значи, че в случай че няма пожари, няма и спомагателни средства, стана ясно на семинар, проведен от КНСБ. Още през февруари финансовият министър Асен Василев съобщи, че по-високи заплати в Министерство на вътрешните работи и пожарната има планувани, само че ще се дават след промени. " Само един от трима чиновници имат цялостна екипировка, която подсигурява оптималната отбрана “, сподели ръководителят на профсъюз " Огнеборец " Венцислав Станков. Той посочи, че всяка година получавали 1000 бройки защитни дрехи, а самият той взел своето след 26 година работа. Униформените от Министерство на вътрешните работи и ПБЗН упорстват за 20% нарастване на заплатите.

Образование

Дневната дажба за храна в детските градини би трябвало да се усили от 1,10 лева на 1,70 лева, безапелационна е Янка Такева, ръководител на Синдиката на българските учители. " Държавата поема таксата, само че парите за храна на децата би трябвало да се вдигнат, тъй като за лев дневно качеството на продуктите е доста ниско “, счита Такева. От синдиката упорстват да се отделят 125 млн. лв. за 10-процентно нарастване на заплатите на учителите, 30 млн. лева като отплата за скока в цената на тока и с още 15 млн. лева да се усилят заплатите на помощник-възпитателите в детските градини.

Институции

Напрежение поради ниски приходи има и в системата на държавната администрация. " За редовите чиновници в Национална агенция за приходите и Национален осигурителен институт няма никакво нарастване на месечните хонорари “, съобщи Кръстьо Боянов, ръководител на Федерацията на самостоятелните синдикати към държавното ръководство. Според него не е обикновено специалист по единните разходни стандарти да се прибира у дома с 800 лева Същото важи и за чиновниците в обществените организации, по тази причина синдикатът желае 20% растеж на заплатите. " Реформа в администрацията се прави от 30 година Около 120-130 хиляди са чиновниците, всяко държавно управление маха и поставя към 10 000 нови, само че останалите са пчеличките, които се трудят на терен “, разяснява и президентът на КНСБ Пламен Димитров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР