Огнеборци и военнослужещи все още се борят с пожара, който

...
Огнеборци и военнослужещи все още се борят с пожара, който
Коментари Харесай

Огнен ад край Казанлък! Пламъци пълзят към погребите на Арсенал

Огнеборци и военнослужещи към момента се борят с пожара, който избухна край полигона " Тюлбето ”, пише kazanlak.com.

Пламъците обгърнаха борови и смесени гори. Вятърът, който духа в посока Мъглиж, попречва гасенето за момента и основава причина за насочването на пламъците към вилите на изток.

Пожарът от полигона се разгръща и в южната част на " Старите лозя ", в източния завършек на Казанлък, където преди няколко седмици изгоряха хиляди декари.

Екипи на Пожарната, Горското и доброволци гасят и в региона към разклона за Черганово. Пожарът се разгръща на югоизток, към пътното платно и Мъглиж.

По непотвърдени данни на място са шест пожарни екипа от Казанлък и Стара Загора.

Поради задимяване и лимитирана видимост пътят Казaнлък – Мъглиж е затворен в двете направления. Шофьорите да се насочват към обходния маршрут: Ягода – Ръжена – Кънчево – Розово – Казанлък и назад.

Заради вятъра пламъците се движат към погребите на цех „ Арсенал “.

Вертолетът Ми-17, който се включи в гасенето, продължава да оказва помощ на огнеборците, горските чиновници и доброволците. Той загребва вода от пресявните на село Розово, като изпразва резервоара за минути и се връща назад.

" Няма потърпевши при пожара на образователния полигон „ Тюлбето “ край Казанлък ", сподели за Българска телеграфна агенция командирът на 61-а Стрямска механизирана бригада бригаден военачалник Деян Дешков, който е на мястото на случая. Той изясни, че от няколко седмици образователните стрелби на полигона са прекратени поради горещото време. " Унищожаването на боеприпасите, открити в частни парцели, е според процедури, съгласно които те не могат да се съхраняват и транспортират на дълги дистанции, а се унищожават. При унищожаването, макар обезпечаването на площадките, допускаме, че се е случило нещо поради вятъра и евентуално това е повода за пожара, само че инспекцията ще откри ", добави Дешков. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР