Огнеборци гасят 154 горски пожара в , където през последните

...
Огнеборци гасят 154 горски пожара в , където през последните
Коментари Харесай

Гърция се бори със 154 пожара

Огнеборци гасят 154 горски пожара в, където през последните 24 часа породиха 98 нови пожари. Това заяви в петък вечерта на ексклузивен брифинг зам-министърът на гражданската отбрана Никос Хардалиас, който дава отговор за координирането на дейностите в спешни обстановки, предава БГНЕС.

" Днес беше още по-труден ден: пожарите не престават планината Парнита и в Маратон. През последните 24 часа имахме 98 нови пожара, а през днешния ден силите за гражданска отбрана гасяха 154 пожара по цялата територия ", посочи Хардалиас. Според него най-опасните пожари са регистрирани в централния регион на Атика, на остров Евбея, в региона на Илия. „ Днес сме изправени пред нов фронт в региона на Древна Олимпия, както и в районите Месиния, Мани, Толофон, Фокида, Фтиотида, Гревена и на остров Крит “, добави зам-министърът. Той увери, че управляващите са мобилизирали всички запаси за битка с пожарите.
 Гърция с ограничавания в придвижването поради пожарите, чака се и режим на тока в Атина Гърция с ограничавания в придвижването поради пожарите, чака се и режим на тока в Атина
Във връзка с разрастването на пожарите в Гърция и плануваните за днешния ден мощни ветрове в страната бяха въведени спомагателни огр...

Зам-министърът изрази дълбоки съболезнования във връзка със гибелта на доброволец в петък при гасене на пожар в град Ипократио Полития в Атика. По-рано една от столичните лечебни заведения заяви за гибелта на 38-годишен пожарникар, получил тежка контузия в главата. Според очевидци върху него е паднал дирек на електропровод.

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР