Огласените записи с президента Румен Радев относно проверката за назначението

...
Огласените записи с президента Румен Радев относно проверката за назначението
Коментари Харесай

Гешев не търсел реванш от Румен Радев заради неподписания от раз указ

Огласените записи с президента Румен Радев по отношение на инспекцията за назначението на брачната половинка му Десислава Радев във Военновъздушни сили са били материални доказателствени средства (ВДС), а не специфични разследващи средства и те били събрани около следствие на процедури за рационализация на армията. Това изясни основният прокурор Иван Гешев в изявление за БНР в неделя.

По думите му оповестението на тези данни не е изключение, а жанр на държание на ръководените от него структури. " Дали сме прави, или не сме - ще преценяват българските жители. Ние не се тормозим от истината ", съобщи Гешев.

Той също по този начин заявява, че настояването му от Конституционния съд за предоставяне на наложително пояснение на конституционната наредба, обвързвана с търсене на наказателна отговорност от президента, не е търсене на реванш за това, че Румен Радев не подписа от първия път указа за назначението на Гешев за обвинител номер едно в страната.

Главният прокурор посочи, че не е бил канен в президентството, а е получил SMS.

" Да те кани консултант, който евентуално е този Митко, на който е било предоставено да смачка една инспекция, това е обидно за институцията ", съобщи Гешев и съпостави, че същото би било, в случай че чистачка от прокуратурата изпрати SMS и да привиква президента при основния прокурор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР