Официално стартира четвъртото издание на националната стажантска инициатива Оставаме в

...
Официално стартира четвъртото издание на националната стажантска инициатива Оставаме в
Коментари Харесай

Започна четвъртото издание на най-голямата стажантска инициатива „Оставаме в България“

Официално започва четвъртото издание на националната стажантска самодейност „ Оставаме в България “ на Съвета на дамите в бизнеса в България (СЖББ). Това е най-мащабната акция, ориентирана към задържането на младежите в страната.

Гости на събитието бяха евродепутатът  Ева Майдел, която е патрон на самодейността, членове и другари на Съвета на дамите в бизнеса в България, някогашни и сегашни стажанти в компаниите-членки.

„ Благодаря ви за качествената самодейност. Подкрепям я, тъй като, от една страна, работата ми е свързана  със сферата на образованието, а въпреки това – и с предприемачеството, а вие – Съветът на дамите в бизнеса в България – имате какво да предадете като опит. Вие сте ентусиазъм за мен “ –  с тези думи г-жа Ева Майдел поздрави Съвета на дамите в бизнеса в България и участниците в събитието.

„ Фактът, че тази година се организира четвъртото издание на „ Оставаме в България “ е доказателство,  че ставаме все по-устойчиви и по-активни в желанието си да подкрепяме младежите по пътя на кариерното им развиване и реализацията им в страната.  Един от методите да го създадем е посредством стажовете, които всички компании – членове на Съвета, осигуряваме за тях. Същевременно  желанието ни е да надграждаме акцията и с нови начинания, които да са оптимално потребни за вас, младежите “, съобщи в одобрение към гостите председателят на Съвета на дамите в бизнеса доктор инж. Боряна Манолова.  

В четвъртото издание на самодейността могат да вземат участие стажанти от компаниите-членки на Съвета, които би трябвало да изпратят свое есе на тематика „ Моят сполучлив стаж в България “. Срокът е 13 юли, като материалите би трябвало да бъдат изпратени посредством платформата на „ Оставаме в България “ на сайта www.womeninbusiness.bg, раздел „ Проекти “, Стажантска самодейност 2018.

За спечелилите, които ще бъдат оповестени през септември, са предвидени множество награди като стажове, образования, визити във фирми-членки, участия в особено проведени събития и др. Голямата премия, която ще получат двамата спечелили, е посещаване в Европейския парламент по покана на Ева Майдел.

Тази година програмата на „ Оставаме в България “ планува и нова инициатива – среща на стажантите с мениджъри и млади гении от компаниите-членки на Съвета.  Основна цел е да се даде опция на младежите да се срещнат от близко със своите модели за подражателство – топ мениджърите на водещи компании в България, и да почерпят опит от персоналните им истории за бизнеса и пътя на триумфа.

От старта на „ Оставаме в България “ през 2015 година до 2017 г. близо 10 000 младежи са минали стаж в компаниите-членки на Съвета.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР