Официално откриха най-голямата козеферма в страната, която се намира в

...
Официално откриха най-голямата козеферма в страната, която се намира в
Коментари Харесай

Откриха най-голямата козеферма в България

Официално откриха най-голямата козеферма в страната, която се намира в село Богутево, община Чепеларе. На откриването, което стартира с молебен, участва и кметът на община Чепеларе Славка Чакърова. Тя благодари за направената инвестиция на територията на общината, което способства и за разпространение на слогана „ Община Чепеларе – Зеленото сърце на България “, където се създават екологично чисти артикули.

Инвеститор на плана е изпълнителният шеф на Завода за шлифовъчни машини в Асеновград инж. Иван Марков, а инвестицията възлиза на близо 2 милиона лв.. Инвеститорът е спечелил европейски план по подмярка 4.1 " Инвестиции в аграрни стопанства " по Оперативна програма " Развитие на селските региони " за основаване на козеферма по европейски стандарт. Европа е отпуснала 60 % от сумата по плана, останалото е дофинансирано със лични средства.

Козефермата в Богутево е най-голямата в България. Тя ще поддържа млеконадойни майки и мъжки за възпроизводство от породата саан. Напълно автоматизираната система за хранене ще изключва замърсяване на храната по пътя към животните, тъй че да се основава същински еко артикул на подобаващата надморска височина от 1111 м.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР