Oфициално беше осветен параклисът Св.св. апостоли Петър и Павел в

...
Oфициално беше осветен параклисът Св.св. апостоли Петър и Павел в
Коментари Харесай

ГЕРБ – Сливен дари икона за новия параклис „Св.св. апостоли Петър и Павел” в село Бозаджии

Oфициално беше осветлен параклисът „ Св.св. апостоли Петър и Павел ” в сливенското село Бозаджии.

По този мотив ГЕРБ – Сливен подари икона за свещеното място.
Градежът на параклиса е почнал на 11 септември 2014 година Теренът е възложен от Община Сливен, който се намира в двора на бившето учебно заведение в Бозаджии. При разчистването на двора локалните хора са разкрили и съхранили първото ходило на учебното заведение, на което е изписана датата на неговото изграждане – 1926 година. Училището е съборено през 80-те години на предишния век. Много преди този момент учениците от Бозаджии към този момент са учили в прилежащото село Скобелево.
Църковният обред за освещаването на параклиса през днешния ден отслужиха свещеници от Сливенска митрополия.
Средствата за градежа са дарени от Сливенската митрополия, Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий и донори. За градежа са помагали хора от селото, сподели кметският наместник на Бозаджии Яна Петрова.
Параклисът е изографисан от Лука Делийски – зограф от гр. Септември.
Яна Петрова посочи, че следва да бъде подложен и незабравим знак за съществуването на остарялото учебно заведение, като ще се употребява откритото ходило.
Общинските съветници от ГЕРБ – Сливен поздравиха жителите на Бозаджии и кметския наместник на селото за благородна самодейност, осъществена с доста предпочитание. „ Това е идея, която постоянно сплотява една общественост и приветствам всички, които са се присъединили в нея ”, сподели общинският консултант Христо Котов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР