Официалните предварителни резултати на изборите в Германия показват победа на

...
Официалните предварителни резултати на изборите в Германия показват победа на
Коментари Харесай

Ангела Меркел победи, но загуби 1 млн. избиратели

Официалните предварителни резултати на изборите в Германия демонстрират победа на блока ХДС/ХСС с 33% от гласовете, Социалдемократическата партия отива доста обратно с 20,5%, а крайнодясната Алтернатива за Германия заема трето място с 12,6% и влиза за първи път в Бундестага.Свободната демократична партия на немските либерали е четвърта с 10,7%, авторитетната в някогашната Германска демократична република партия Левите е пета с 9,2%, а Зелените вземат 8,9%. Данните заяви ръководителят на Федералната изборна комисия Дитер Зарайтер.
Унизена от представянето си, ГСДП разгласи желанието си да отиде в съпротива, с което поставя завършек на Голямата коалиция. Въпреки това канцлерът Ангела Меркел съобщи, че ще се обърне за съвещания при съставянето на държавното управление и към социалдемократите. Аритметично е вероятен единствено един вид за ръководеща коалиция. Той е вид „ Ямайка “ – блокът ХДС/ХСС, СвДП и Зелените. Според мненията в Германия такова държавно управление би било несигурно заради различията по основни въпроси сред партиите в него.
Алтернатива за Германия дефинира резултата от изборите като „ политическо земетресение “. Един от нейните водачи Александър Гауланд сподели, че „ стартира лов “ против партията на Ангела Меркел. Тя пък даде обещание да проучва деликатно за какво част от нейните гласоподаватели са минали в извънредно дясното пространство. Според оценки на социолози консерваторите са изгубили към един милион последователи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР