Официалната визита на бившия главен прокурор Иван Гешев в САЩ

...
Официалната визита на бившия главен прокурор Иван Гешев в САЩ
Коментари Харесай

Разходката на Иван Гешев в САЩ – платена от прокуратурата, ето колко струва

Официалната аудиенция на някогашния основен прокурор Иван Гешев в Съединени американски щати през май, единствено дни след гърмежа до кортежа му, е коствала 35 009.60 лв. и е платена от бюджета на прокуратурата. Това се схваща от отговор на новия заместител на краткотрайно изпълняващия функционалностите на основен прокурор Мария Павлова на въпрос от народния представител от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Ивайло Мирчев.

От цялата изхарчена сума, Гешев, дружно с двамата си придружители – Владимир Николов, който е административен началник на окръжната прокуратура в Плевен, и служителят в дирекция „ Публична връзка “ Марчела Пантелеева, са употребявали близо 19 хиляди лв. за квартири и 13 хиляди лв. за пътни разноски. Останалите пари са били изразходени за вътрешен превоз, дневни и медицински застраховки

Реклама

Само няколко дни след завръщането на Гешев от Съединени американски щати от Националната работа за защита, също в отговор до Мирчев, прецизираха, че визитата му е коствало на страната близо 15 хиляди лв.. В тази сума са включени парите за командировки, билети и престой на всички ангажирани чиновници на НСО.

Посещението на Иван Гешев в Съединени американски щати беше в интервала 6-13 май 2023 година и беше по покана на изпълнителния шеф на Американското ционистко придвижване Хърбърт Блок.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР